Žinių turnyrui pasibaigus

Rugsėjo 26-ąją minima Europos kalbų diena, todėl šią dieną Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos šeštokai su rusų kalbos mokytoja Virginija Jasaitiene buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filiale surengtą žinių turnyrą „Aš tikrai žinau apie Europą“. Mokiniai  pasitikrino savo žinias apie Europą ir jos kalbas.
Pirmą kartą Europos kalbų diena paminėta 2001 metais. Šiais metais Europos kalbų diena minima jau aštuonioliktą kartą!
Renginys, kurį organizavo Europos Taryba ir Europos Sąjunga, įtraukė milijonus žmonių iš 45 dalyvaujančių šalių. Įvairiais renginiais buvo švenčiama Europos kalbų įvairovė ir skatinamas kalbų mokymasis. Šis gerai pavykęs renginys buvo stimulas Europos Tarybai paskelbti rugsėjo 26-ąją Europos kalbų diena. Pagrindiniai šios šventės tikslai yra papasakoti žmonėms apie kalbų mokymosi svarbą, saugoti turtingą Europos lingvistinę bei kultūrinę įvairovę, stiprinti kalbų mokymosi visą gyvenimą programas mokyklose ir už jos ribų.
Europos kalbų dieną Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos šeštokai pasidalino į dvi grupes, išsirinko komandų kapitonus. Žinių turnyrą sudarė 4 turai, jam  buvo paruoštos skaidrės. Mokiniams atsakyti į klausimą  buvo duota po pusę minutės laiko. Žaidimo pabaigoje mokytoja irgi pateikė komandų dalyviams  paruoštų klausimų.
Mokiniai už dalyvavimą žinių turnyre buvo apdovanoti knygute ir skirtuku, o mokytoja įteikė po saldų prizą. Visi išsiskirstė gerai nusiteikę ir daugiau sužinoję apie Europos kalbas.

 

Danutė Litvinienė, Danutė Šneideraitienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai