Pirmokėlių pirmasis apsilankymas Vilkyčių bibliotekoje

Rugsėjo 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko literatūros rytmetis vaikams „Susipažinkime – knygų šalis“. Vilkyčių pagrindinės mokyklos pirmokėliai su mokytoja Daiva Jonušiene pirmą kartą viešėjo bibliotekoje.
Bibliotekininkė jaunuosius bibliotekos lankytojus supažindino su bibliotekos tvarka, elgesio taisyklėmis, saugomais knygų fondais. Vaikams paaiškinta, kaip tapti nuolatiniu bibliotekos lankytoju.
Pirmokėliai sužinojo, kad knygos būna didelės ir mažos, storos ir plonos. Kai kurios knygos tokios sunkios, kad nešiotis į mokyklą būtų labai sunku. Jauniesiems skaitytojams patiko knygos didelėmis raidėmis, kurias lengva skaityti. Vaikai susipažino ne tik su popierinėmis knygomis, bet ir su įgarsintomis, suskaitmenintomis. Jie klausėsi Eduardo Mieželaičio pasakos „Kiškių mokykla”. Klausytojai išsiaiškino, kad mokiniai kiškučiai panašūs į juos pačius: linksmi, stropūs, smalsūs ir kartais patinginiaujantys ar vėluojantys į pamokas.
Knygos žymeklis yra labai reikalinga priemonė mėgstantiems skaityti knygas, nes juo naudojantis galima pasižymėti, kurioje  vietoje baigtas skaityti tekstas. Vaikai gamino knygos žymeklį, ant kurio užsirašė savo vardą. Kitą žymeklio pusę jie papuošė spalvotais raštais, gėlių, laivų ir kitokiais vaizdais.
Renginio pabaigoje pirmokai pasižadėjo tapti nuolatiniais bibliotekos lankytojais, dažnai užsukti į biblioteką ir kuo greičiau išmokti gerai skaityti.

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai