Pamokėlė „Tam, kad dantukai būtų sveiki“

Rugsėjo 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale rinkosi Gardamo progimnazijos pradinukai kartu su mokytojomis Virginija Lidžiuviene ir Sonata Kurmiene.
Tą dieną Gardamo bibliotekoje svečiavosi odontologė Nelė Pruszak.  Tai yra nepaprasta gydytoja. Ji pažįsta dantukų fėją Žėrutę. Susirinkę moksleiviai yra skaitę knygą apie šią fėją, kuri paima jų iškritusius  dantukus, o vietoj dantuko palieka pinigėlį.
Pamokėlės pradžioje pradinukai padainavo „Dantukų“ dainelę, o paskui prasidėjo pamokėlė. Odontologė papasakojo apie „Dviejų pirštukų taisyklę“. Ji skirta tam, kad kirminai nepasistatytų namų burnytėje ir dantukų neskaudėtų. Gydytoja paaiškino, kad dantukus reikia valyti du karus per dieną – ryte ir vakare, po dvi minutes. Kiekvienas iš susirinkusių moksleivių pakartojo šią taisyklę, nes dantukais reikia rūpintis kiekvieną dieną. Nelė Pruszak papasakojo, kodėl atsiranda mikrobai ir apnašos, kaip svarbu nevalgyti saldumynų, nes tai yra puikus maistas kirminams. Renginio pabaigoje odontologė visus pavaišino sveikuoliškais skanumynais – džiovintais vaisiais ir riešutais.
Nepaprastai greitai prabėgo laikas. Visi padėkojo odontogei už pamokėlę ir paprašė, kad ji perduotų linkėjimus dantukų fėjai Žėrutei. Kiekvienas iš susirinkusių pradinukų pažadėjo teisingai  valyti ir tikrintis dantukus, o tada dantukai bus sveiki ir neskaudės.

 

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai