Europos kalbų diena Traksėdžiuose

Rugsėjo 26-ąją nuo 2001 metų minima Europos kalbų diena. Ja siekiama parodyti, kaip ir kodėl daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų.
Tradiciškai kalbų diena paminėta Traksėdžių mokykloje. Kiekviena klasė visą savaitę gamino pasirinktų šalių plakatus, kartu su klasių auklėtojais aptarė,  kodėl svarbu skatinti toleranciją ir sąmoningumą kitų kalbų ir kultūrų atžvilgiu.
Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė Vida Pozniakovienė pakvietė mokyklos mokinius į viktoriną ,,Skirtingos kalbos, skirtingi pasauliai“, jai talkino lietuvių kalbos mokytoja Liudmila Kazlauskienė, rusų kalbos mokytoja Loreta Butkienė ir anglų kalbų mokytoja Irena Vasiliauskienė. Renginyje dalyvavo ir Europos Parlamento nario Bronio Ropės padėjėja Lietuvoje Klaudija Jagminaitė.
Renginio metu paaiškinta, kodėl minima Europos kalbų diena, kodėl svarbu mokytis įvairių  kalbų. Mokinių komandoms buvo pateiktos įdomios užduotys, skatinančios gerbti kalbų įvairovę bei daugiakalbystę.
Europos Parlamento nario Bronio Ropės padėjėja padėkojo už gerą ir prasmingą renginį bei apdovanojo viktorinos nugalėtojus vertingomis dovanomis.

 

Liudmila Kazlauskienė,
Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos
Traksėdžių progimnazijos skyriaus lietuvių kalbos mokytoja

Spausdinti
Facebook komentarai