Informacinių technologijų panaudojimas miestelio bibliotekoje

Rusnės specialiosios mokyklos 5–7 klasių mokiniai lapkričio 14 dieną lankėsi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale, kur susipažino su informacinių technologijų panaudojimo galimybėmis bibliotekoje. Vyresnysis bibliotekininkas Algimantas Čėsna papasakojo vaikams istoriją apie knygų namus, supažindino ir parodė labai mažas, delno dydžio, knygutes, didelius ir sunkius įstatymų rinkinius bei 1830 metais išleistą knygą gotikiniu šriftu.

Mokiniams papasakota apie knygų priežiūrą, saugojimą ir kiekvienais metais atidaromą „Knygų ligoninę“, kuomet suplėšytos knygos klijuojamos, sutvarkomos ir prikeliamos naujam gyvenimui.

Šiuolaikinės bibliotekos atsinaujino, jose yra kompiuteriai, internetas, tad žmonės gali rasti daug naudingos informacijos. Miestelio biblioteka – tai ir jaunų žmonių traukos centras, mokiniai ten ruošia pamokas, ateina pažaisti kompiuterinių bei stalo žaidimų, pabendrauti ar tiesiog paskaityti spaudos. Kompiuteriai bibliotekoje retai kada būna laisvi. Lankytojai, ieškantys informacijos ar norintys praleisti laisvalaikį naršydami internete, turi užsirašyti iš anksto, nes kompiuterio prireikia daugeliui.

Bibliotekininkas neįsivaizduoja savo darbo be kompiuterio: leidiniai suregistruoti elektroniniame kataloge, visiems bibliotekos lankytojams knygos išduodamos ir grąžinamos naudojantis Lietuvos integralia bibliotekų informacijos sistema

Šių dienų biblioteka yra miestelio kultūros centras, kuriame nuolatos vyksta meno darbų parodos, pristatomos naujos knygos, diegiamos šiuolaikinės technologijos, padedančios miestelio bendruomenei plėsti savo žinias ir tobulėti.

Agnita Kazakevičienė,
Rusnės specialiosios mokyklos
vyr. specialioji pedagogė

Spausdinti
Facebook komentarai