Jaunimo laisvalaikis interaktyviai keliaujant „Grindopoliu“

Laučių bendruomenės jaunimas vasario 19 dieną kartu su Laučių bibliotekos bibliotekininke atvyko į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką pasitikrinti savo žinių apie Šilutės kraštą keliaujant interaktyviu žaidimu „Grindopolis“.

Vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas supažindino dalyvius su žaidimo taisyklėmis, tada jaunimas pasiskirstė komandomis. Žaidė trys komandos – „Druskytė“, „Laučiai“ ir „Bajorai“. Komandos nariai pasitardami vieni su kitais atsakinėjo į klausimus, susijusius su Šilutės kraštu, jo istorija, kultūra, žymiais žmonėmis ir kt. Dalyviams, be atsakinėjimų į klausimus, reikėjo sužaisti ir nesudėtingus interaktyvius žaidimus.

Žaidime komandos ėjo koja kojon, tačiau įpusėjus žaidimui į priekį išsiveržė „Laučių“ komanda, kuri ir laimėjo pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko „Bajorams“, trečioji – „Druskytei‘.

Pasibaigus žaidimui „Grindopolis“, nedalyvavę Lazerių kambario iššūkyje jaunuoliai turėjo progą ten išbandyti savo jėgas.

Interaktyvaus žaidimo „Grindopolis“ užsiėmimai vykdomi įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos tęstinį projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“ (projekto vadovė – Akvilė Tamošiūnė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai