Šilutės biblioteka, dronai

Šilutės bibliotekos kiemelyje dūzgė dronai

Šilutės biblioteka, dronai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turi sparnelius, dūzgia, gali pakilti aukštai. Kas? Gali būti bitė, o gali būti ir dronas. Išmokti bepiločių skraidyklių valdymo, padaryti vaizdų iš paukščio skrydžio gali ne tik suaugę, bet ir vaikai

Vaikams be galo įdomus užsiėmimas įvyko ir praėjusią savaitę. Jaunieji pilotai sužinojo, kaip valdyti droną – apskristi stulpą, pakilti aukštai virš kiemo.

Užsiėmimą vedė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda. Jaunieji bibliotekos lankytojai supažindinti su dronų veikimo ir valdymo principais bei saugiu valdymu. Įdėmiai išklausę informaciją jaunieji pilotai noriai patys pabandė juos valdyti.

Užsiėmimo dalyviai pajuto azartą, kai beveik visos skraidyklės, skleisdamos dūzgimo garsus, it bitės pakilo į dangų. Daug džiugesio visiems suteikė galimybė fotografuoti patikusį kadrą arba jį filmuoti ir pasilikti atminčiai.

„Valandėlė prabėgo greit ir įspūdingai. Tikimės, kad šis užsiėmimas paskatins jaunuosius bibliotekos lankytojus dar labiau domėtis šiuolaikiniu technologijų pasauliu“, – sako O. Kulda, kuris jau ne vienerius metus vaikus moko pilotuoti dronus.

Bepilotes skraidykles Šilutės biblioteka įsigijo vykdydama Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“. Šiuo projektu siekiama suburti besidominčius naujausiomis informacinėmis technologijomis Šilutės rajono vaikus ir jaunimą, įtraukti juos į bendrą netradicinę veiklą, skatinti jų saviraišką.

Šilutės naujienų inf.

Dronai

Spausdinti
Facebook komentarai