Kiekvienas vaikas bando paskraidyti droną

Grabupiuose vaikai pilotavo bepilotes skraidykles

Liepos 14 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko bepiločių skraidyklių (dronų) pilotavimo užsiėmimas, kurį vedė viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas.

Jaunieji Grabupių bibliotekos lankytojai buvo supažindinti  su dronų veikimo ir valdymo principais bei saugaus valdymo instruktažu. Jaunimas daug sužinojo apie jų funkcijas ir skraidymo ypatybes.  Įdėmiai išklausę  informaciją jaunieji grabupiškiai noriai patys pabandė juos valdyti. Dalyviai su dideliu užsidegimu bandė pilotuoti bepilotes skraidykles.  Azartas visus apėmė tada, kai išgirdo drono skleidžiamą garsą ir planšetėje spustelėjus valdymo mygtuką reikėjo  nuskraidinti jį ant bepilotės skraidyklės nusileidimo pado.  Daug džiugesio visiems  suteikė galimybė fotografuoti patikusį kadrą.

Laikas prabėgo greitai ir įspūdingai. Dalyviai buvo labai dėkingi O. Normantui už pažintį su bepilotėmis skraidyklėmis. Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šias veiklas, prisideda prie LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Nutūpęs dronas ant pakilos Pakeliami dronai į viršų Supažindinimas su dronu ir valdymo ypatybėmis Užsiėmimų dalyvis bando nutupdyti droną ant nusileidimo stotelės Vyksta dronų užsiėmimai Drono pakėlimo instruktažas

Spausdinti
Facebook komentarai