Pirmokai, Gerasis Kiškis ir plasnojantys gandrai

Pirmokai ir gandrai

Rugsėjo 18 dieną Juknaičių pagrindinės mokyklos pirmokėliai, lydimi savo pirmosios mokytojos Rasos Urbonavičienės, apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale.

Būsimieji skaitytojai buvo pakviesti apžiūrėti bibliotekos patalpas. Jiems paaiškinta, kas yra biblioteka, kas joje vyksta, kaip tampama pilnateisiu bibliotekos skaitytoju, kaip išsirinkti, kur rasti knygelių, kaip su jomis elgtis. Mokiniai supažindinti su bibliotekos taisyklėmis.

Apžiūrėję mažiausią, pakilnoję sunkiausią ir didžiausią knygas pirmokai klausėsi skaitomos istorijos iš Kęstučio Kasparavičiaus knygos „Braškių diena“. Jiems buvo įdomu sužinoti, kaip  vyksta pamokos „Kiškių mokykloje“. Vaikams palinkėta imti pavyzdį iš Gerojo Kiškio, ne jis nevėluoja į pamokas, visada paruošia namų darbus. Tam, kad mokiniai per pamokas negalvotų apie morkas, kaip galvodavo Blogasis Kiškis, jie pavaišinti morkomis. Lazdelėmis supjaustytos morkytės greitai dingo iš lėkštutės.

Vaikams pristatyta knygutė, kurią galima ne tik skaityti. Tai Salemono Paltanavičiaus ulbanti ir čiulbanti knyga „Lietuvos paukščiai“. Atpažinę gervės šauksmą ir gandro kleketavimą, pirmokai noriai pasakojo apie gandrų lizdus, jų būriavimąsi ir skrydį į šiltus kraštus. Bibliotekininkės Meilės Žadeikienės padedami jaunieji bibliotekos lankytojai  pasigamino popierinius gandrus, išbandė jų plasnojimą.

Rasa Vaičiulienė, Meilė Žadeikienė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkės

Spausdinti
Facebook komentarai