Vaikai kepė draugystės pyragą, kvepiantį obuoliais

Vaikai pyragų kepime

Turbūt daugelis pritars, kad ruduo yra vienas gražiausių metų laikų. Jis turtingas gausybe įvairiausių dovanų bei širdžiai mielų spalvų. Nors ruduo jau įsibėgėjo, dosniai barstydamas ir dalindamas visas gėrybes, noras džiaugtis gamtos dovanomis neblėsta. O pasitelkus fantaziją, kūrybiškumą bei išradingumą, galima sukurti išties nuostabių kūrinių.

Neįprastą, tačiau labai originalią idėją vaikams ir tėveliams pasiūlė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkai.

Ruduo – tai toks sezonas, kurio metu yra kepamas kvepiantis cinamonu obuolių pyragas, populiarumu nenusileidžiantis prašmatniems kepiniams! Metai itin dosnūs raudonskruosčiais  vaisiais, tad ir gimė ši idėja. Pasidalinus ja viešoje erdvėje (bibliotekos feisbuko puslapyje), norinčiųjų dalyvauti pasipylė kaip iš gausybės rago, tačiau dėl epidemijos metu esančių suvaržymų ir taisyklių, dalyvių skaičius turėjo būti ribotas.

Rugsėjo 23 dieną, trečiadienį, vykusiame popamokiniame užsiėmime „Ką gero nuveikiam?“ buvo atrinktas vieno iš dalyvių mamytės pasiūlytas obuolių pyrago receptas. Jį pristačius, užsidėję  prijuostes, nusiplovę rankutes bei pasidalinę darbais vaikai kibo į darbus. Vieni lupo obuolius, kiti juos pjaustė, treti maišė tešlą ir t. t. Veiklos užteko visiems. Draugiški ir paslaugūs vyresnieji padėjo jaunesniems, patarinėjo bei mokė, ką ir kaip daryti. Procesas vyko sklandžiai, todėl atlydėję savo atžalas tėveliai galėjo mėgautis kava ir stebėti vaikų darnų darbą. Pašovę pyragą į orkaitę, susitvarkę stalą visi susėdo, atsipalaidavo, mėgavosi arbata bei diskutavo apie prasidėjusius naujus mokslo metus, dalinosi įspūdžiais ir , žinoma, laukė, kol iškeps pyragas.

Netrukus Edukacijų klasėje pasklido obuolių, vanilės ir cinamono aromatai. Pyragas iškepė purus, nes visi kepėjai įdėjo vieną pagrindinių prieskonių – meilę. Vaikai matavo ir pjaustė jį, kad visiems užtektų, mėgavosi kiekvienu jo gabalėliu bei liaupsino savo kepinį.

Pasibaigus užsiėmimui vaikams rūpėjo, ar dar kada bus galimybė pakartoti šį smagų  užsiėmimą, siūlė atsinešti ir pavartyti konditerines knygas bei mamos receptus. Informaciją apie veiklas, ypač tas,  kuriose gali dalyvauti ribotas skaičius norinčiųjų, reikia sekti F. Bajoraičio viešosios bibliotekos interneto svetainėje www.silutevb.lt. bei teirautis Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojų tel. (8 441) 78 218.

Dalyvavimas panašiose veiklose vaikus skatina ne tik draugauti, semtis kūrybiškumo, bet ir prisideda prie pirminių ugdymosi procesų, padeda įgyti elementarių tvarkymosi, maisto ruošimo, pagalbos vieni kitiems, kt. įgūdžių. Tokiuose užsiėmimuose net ir nedrąsiausi vaikai nori leistis į kūrybinę kelionę, nes jaukioje aplinkoje jaučia draugų ir tėvelių palaikymą.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai