Popietė „Noriu tapti ugniagesiu gelbėtoju“

Vaikai su ugnegesiais

Rugsėjo 23 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale į popietę „Noriu tapti ugniagesiu“ rinkosi Gardamo progimnazijos 1–4 klasių  mokiniai, kuriuos atlydėjo mokytojos Virginija Lidžiuvienė ir Vaida Kinderienė.

Šį kartą bibliotekoje svečiavosi Klaipėdos apskries priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės tarnybos ugniagesiai gelbėtojai Dainoras Vladička, Rokas Radzvilavičius ir Remigijus Stirbys. Kilnus, daug ryžto ir atsidavimo reikalaujantis  yra ugniagesio gelbėtojo darbas. Greitis ir reakcija, teisingai sekundžių tikslumu priimti sprendimai gali  nulemti žmonių gyvybes.  Liaudies išmintis byloja: „Vagis išeidamas palieka sienas, o ugnis sunaikina viską“. Ugnis – nevaldoma, žiauri ir negailestinga.

Jaunieji bibliotekos lankytojai susirinko anksčiau ir  laukė ugniagesių  gelbėtojų. Svečiai  atvyko  gaisrininkų  mašina.  Susipažinę visi iškeliavo į lauką apžiūrėti automobilio ir jame esančios   įrangos, skirtos gaisrams gesinti ir  nelaimingiems  atsitikimams šalinti.

Vaikai prieš akis išvydo didžiulį automobilį, turintį skiriamuosius ženklus ir švyturėlį. .Atsidarius jo ypatingoms durims mokiniai išvydo dar niekur nematytus prietaisus bei daiktus, todėl visiems buvo labai smalsu: „Kas tai?“ Ugniagesiai  gelbėtojai atsakinėjo į klausimus ir aiškino, kam visa tai reikalinga, kaip naudojama. Juk įdomiausia yra tai, ką galima paliesti ar pasimatuoti. Pasiūlius apžiūrėti automobilio vidų, pradinukai išsirikiavo eilutėje ir vienas po kito lipo į kabiną.

Renginio pabaigoje susirinkusieji padėkojo ugniagesiams gelbėtojams už įdomiai praleistą laiką bei nepakartojamus įspūdžius.

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai