Rytmečio garsinio skaitymo valandoje su priešmokyklinės ugdymo grupės „Smalsučiai“ vaikais

Žemaičių Naumiesčio bibliotekoje vaikai atvėrė duris vasarai

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale gegužės, birželio mėnesiais įvyko penki susitikimai su Žemaičių Naumiesčio mokyklos-darželio vaikais.

Kartu su mokyklos antrokais dalyvauta septintą kartą rengiamoje akcijoje  „Lietuva skaito“, skirtoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Šiemet buvo kviečiama skaityti vaikams, todėl  bibliotekininkė perskaitė ištrauką iš Ignės Zarambaitės knygos „Senelio batai“. Dalyviams priminta,  kaip elgtis su knygomis, kad jos „nesusirgtų“. Išsirinkę savo mėgstamas knygas, mielai skaitė ir patys antrokai.

Gegužės 8 dieną aktyvūs antrokai, pasidalinę į tris komandas, dalyvavo literatūrinėje viktorinoje pagal Hanso Kristiano Andersono kūrybą „Atspėk, iš kurios pasakos?“ Susirinkusius vaikus bibliotekos darbuotojos supažindino su žymaus pasakininko gyvenimu, kūryba, priminė gražiausias pasakas. Smagiai ir linksmai nusiteikę dalyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus. Jie turėjo atpažinti 35 pasakų herojus. Nedidele taškų persvara nugalėjo „Piratų“ komanda. Pasibaigus  viktorinai visi apžiūrėjo Žemaičių Naumiesčio bibliotekoje veikiančias parodas.

Gegužės 9 dieną su priešmokyklinio ugdymo grupės „Gudručiai“ vaikais smagiai perskaityta Mariaus Marcinkevičiaus knyga „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“, grožėtasi Agnės Nanai sukurtomis knygos iliustracijomis. Vėliau vaikai ir patys kūrė knygai iliustracijas, piešė knygos herojus ir bibliotekoje paruošė savo kūrybos parodą.

Birželio 2 dieną vasarai durys atvertos kartu su Žemaičių Naumiesčio mokyklos-darželio ketvirtokais. Vaikai ,,mankštino“ protus dalyvaudami viktorinoje ,,Žinau viską apie savo gimtąją kalbą“. Klausimai aprėpė keletą temų – kalbos istoriją, rašybą. Reikėjo įminti mįsles, paaiškinti patarles. Suburtos trys komandos: ,,Protingi žmonės“, ,,Rykliai drąsuoliai“ bei ,,Skaitytojai“. Suskaičiavus visus rezultatus paaiškėjo, kad nugalėjo ,,Protingi žmonės“. Bibliotekininkės  ketvirtokus supažindino  su vykstančiomis akcijomis „Vasara su knyga“ ir „Atverk duris vasarai“, pakvietė jose dalyvauti.

Rytmečio garsinio skaitymo valandoje su Žemaičių Naumiesčio mokyklos-daželio priešmokyklinės ugdymo grupės „Smalsučiai“ vaikais skaityta Aušros Kiudulaitės paveikslėlių knyga „Maksas ir 92 musės“. Susirinkusieji piešė, klausėsi muzikos, dalyvavo fotosesijoje ir pasivaišino Makso šokoladiniais sausainiais.

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Akimirka iš Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirto renginio Akimirka iš literatūrinės viktorinos Antrokai literatūrinėje viktorinoje Antrokai Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtame renginyje Ketvirtokai bibliotekoje Priešmokyklinės ugdymo grupės „Smalsučiai“ vaikais su savo kurtomis iliustracijomis Priešmokyklinio ugdymo grupės „Gudručiai“ vaikai Su priešmokyklinio ugdymo grupės „Gudručiai“ vaikais skaitėme Mariaus Marcinkevičiaus knygą „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“

Spausdinti
Facebook komentarai