Kilnojamoji paroda skirta V. Mačernio 100-osioms gimimo metinėms

Šilutės TAU literatų būrelio nariai paminėjo Vytauto Mačernio šimtmetį

Birželio 3 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje buvo paminėtas jauniausio lietuvių literatūros klasiko, naujosios lietuvių poezijos pradininko Vytauto Mačernio gimimo šimtmetis. Gimęs 1921 metų birželio 5 dieną ir žuvęs 1944 metų spalio 7 dieną, jis yra vienas jauniausių ne tik tarp poetų žemininkų, bet ir apskritai tarp Lietuvos poetų, per tokį neilgą savo gyvenimą sukūrusių išskirtinių kūrinių.

V. Mačerniui dedikuotą susitikimą organizavo Šilutės trečiojo amžiaus universiteto (TAU)  literatų būrelio nariai, kurio metu dalinosi mintimis apie itin trumpą ir tragišką poeto gyvenimą, jo išskirtinę kūrybą, skaitė artimiausias sielai poeto eiles. V. Mačernis – poetas, kuris galėjo išreikšti save laisvai, jo nevaržė jokie kompromisai. Jis savo sielą, alkaną kaip žvėrį, maitino geriausiais žemės vaisiais – mokslu ir menu. Savo vizionieriška poezija kūrėjas paliko ryškų pėdsaką kiekvieno širdyje.

Susitikimo metu dainuojamosios poezijos atlikėjas Adas Nausėda atliko pagal V. Mačernio eiles sukurtas visiems puikiai pažįstamas dainas.

Popietės dalyviai galėjo susipažinti su eksponuojama paroda „Vytautas Mačernis – jauniausias lietuvių literatūros klasikas“, skirta V. Mačernio 100-osioms gimimo metinėms.

Dalia Pupšytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Diana Mickienė floristė iš Katyčių LIteratė Aldona Sapronaitienė Literatė Birutė Morkevičienė Literatė Irena Arlauskienė Literatė Zina Kuzminskaitė Šilutės TAU literatų būrelio narė

Spausdinti
Facebook komentarai