Groja kapela Bočiai

Katytiškiai pasitiko vasarą

Birželio 10 d.  Šilutės  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filialo  vyr. bibliotekininkė  Marina Lodusova sukvietė katytiškius pasitikti vasarą.
Renginio pradžioje su Katyčių bendruomenės atstovais bendravo Šilutės bendruomenės  pareigūnė Jurgita Kaktienė. Ji priminė, kad reikia visada būti budriems saugojant savo turtą.
Šilutės literatės Birutė Morkevičienė, Irena Arlauskienė, Aldona Sapronaitienė pristatė savo naujausią kūrybą – naujas knygas. Birutė Morkevičienė eilėraščių knygą „Išeinu į vasarą“, tai penktoji autorės knyga.  Atvirai ir nuoširdžiai parašyti eilėraščiai labai prasmingi, jų poetika išplaukia iš ilgalaikės apeigos, pasikartojančios kartų gyvenime, papročiuose: kmynų arbata, duonos kepimas, subtilus moters namų tylos išgyvenimas po dienos darbų. Neįmantrus žodynas sudaro kiekvienam savumo įspūdį, tuo labiau, kad mintys ateina iš sielos gelmių, iš buvimo su savimi, iš pačios tikriausios išgyvenimų gelmės.
Irena Arkauskienė pristatė elegijų knygą  „Rūkštynių sula“. Sakoma, kad kiekviename kūrinyje yra dalelė autoriaus, bet kartais išgirsta kito asmens istorija tampa lyg sava ir vienaip ar kitaip perduodama tekste.
Jaunystėje Katyčiuose mokytojavusi Aldona Sapronaitienė skaitė ištraukas iš knygos „Kai rasoja rugiai“ – tai moters sielos sakmė, užrašyta  impresiniais tekstais. Graži, poetinė sakmė, žadinanti norą įsiklausyti ir į savo sielą…
Autorės padovanojo bibliotekai minėtas knygas bei Šilutės Tau literatų išleistą knygą „Kai laisvi vaikščiojo tik debesys“. Tai knyga apie gyvenimą sudėtingomis karantino  sąlygomis.
Viso susitikimo su literatėmis  metu susirinkusius linksmino Šilutės „Bočių“ draugijos kaimo kapela „Bočiai“.
Renginio dalyviai  namo išsinešė ne tik gerą nuotaiką, bet  ir žiupsnį puikių emocijų.

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo vyr. bibliotekininkė

Skaito Aldona Sapronaitienė Savo kūrybą pristato Irena Arlauskienė Renginio žiūrovai Pareigūnė Jurgita Kaktienė Knygą pristato Birutė Morkevičienė Eiles skaito katytiškė Diana Mickienė

Spausdinti
Facebook komentarai