Meno degustacijoje pristatyti šiuolaikinių Lietuvos dailininkų darbai

Spalio 7-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje susirinko dailės gerbėjai. Jie buvo pakviesti į Vilniuje veikiančios „AP galerijos“ patentuotą renginį „Meno degustacija“ (kuratorė – Vilma Jankienė).
Žiūrovai „degustavo“ įvairių formų, spalvų, formato paveikslų „skonį“. Meno kūriniai buvo eksponuojami ant molbertų po du, juos keičiant ir komentuojant. Guvios asistentės Živilės Jankutės padedami paveikslai keitėsi tarsi spalvingos kaleidoskopo dėlionės. Galerininkė Vilma Jankienė nuotaikingai ir išsamiai papasakojo apie kiekvieno paveikslo žanrą, atlikimo techniką, apipavidalinimą, palygino jų stiliaus įvairovę, atkreipė dėmesį į kiekvieno dailininko kūrybos idėjas, negailėdama detalių apie kiekvieno jų išskirtinumą. Daugiau nei valandą trukusiame reginyje buvo pristatyta dešimt dailininkų kūrinių, dalyviai susipažino su ne mažiau nei keturiais kiekvieno menininko darbais. Jie turėjo galimybę ne tik išgirsti pasakojimų apie dailininkus, bet ir gyvai pamatyti jų darbus. Skambėjo jau žinomų dailininkų pavardės: Arvydo Pakalkos (Vilnius)., Ievos Skauronės (Vilnius), Ramūno Čeponio (Vilnius), Audronės Petrašiūnienės (Kaunas), Neringos Žukauskaitės (Vilnius), Valentino Ajausko, (Vilnius), Birutės Zokaitytės (Vilnius), Artūro Šlipavičiaus-Šlipo (Vilnius), Rebekos Bruder (Kaunas) ir Raimondos Jatkevičiūtės-Kasparavičienės (Vilnius).
Renginyje netrūko įvairių dailės skonių, skirtų tiek meno žinovams, tiek pradedantiems domėtis menu. Pageidaujantys galėjo įsigyti paveikslų, žymių dailininkų miniatiūrų.
Projektą „Meno mūzų improvizacijos“ finansavo Lietuvos kultūros taryba, dalinį finansavimą skyrė Šilutės rajono savivaldybė. 

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Susirinkusioji auditorija apžiūri paveikslą

Spausdinti
Facebook komentarai