Advento vakaras

Advento vakare „Ties žiemiško stebuklo laukimu“ tvyrojo sakralumo dvasia

Gruodžio 8 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko jaukus advento renginys „Ties žiemiško stebuklo laukimu“, apgaubtas ramybe, susikaupimu, įsiklausymu ir nuostabiomis kalėdinėmis giesmėmis. Šilutės evangelikų liuteronų parapijos kunigas Remigijus Šemeklis pasakojo apie adventą, artėjančių švenčių laukimą bei nuotaikas. Jis pasidžiaugė, kad šis renginys vyksta knygų šventovėje –  bibliotekoje.

Pasak kunigo R. Šemeklio, advento metu esame kviečiami dažniau žengti į tylą ir maldą, apmąstyti savo gyvenimą, susitaikyti, atleisti ir išgirsti. Šiuo laiku derėtų prisiminti bei  aplankyti tėvus, artimuosius, būti kukliems ir dosniems.

Kunigas papasakojo apie savo santykį su knyga ir Biblija, pamokė, kaip ją skaityti. Tai yra kitokia knyga, ją skaityti reikia kitaip nei, pavyzdžiui, romaną. Svarbiausias mintis jis pasižymi Biblijoje ir užrašuose. Renginio metu R. Šemeklis paskaitė savo pasirinktas citatas iš Biblijos ir prancūzų rašytojo Onorė de Balzako knygos „Tėvas Gorijo“.

Atsakydamas į susirinkusiųjų klausimus garbus renginio svečias papasakojo apie savo kelią į kunigystę, veiklą parapijoje ir bendruomenėje, evangelikų liuteronų tradicijas pasitinkant Kalėdas, tikėjimo bei vilties prasmę.

Skambėjo sakralinės muzikos mišraus choro „Laudamus“ atliekamos kalėdinės giesmės,  užbūrusios vakaro dalyvius.

Renginio pabaigoje kunigas R. Šemeklis palinkėjo eiti tikėjimo keliu, išmokti pamatyti kasdienius stebuklus ir už juos padėkoti.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojos pasveikino karpinių meistrę Rūtą Emigart Čiuželienę laimėjus pirmąją vietą Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus tautodailininkų darbų konkurso parodoje „Aukso vainikas“, padėkojo už nuolatinį bendradarbiavimą su biblioteka.

Visi advento vakaro svečiai pakviesti pažiūrėti Periodikos skaitykloje (I aukštas, Tilžės g. 10) veikiančią R. E. Čiuželienės kalėdinių atvirukų ir karpinių „Zodiako ženklai“ parodą „Kalėdų belaukiant“.

Sonata Mockienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Advento vakaras Advento vakaras Advento vakaras Advento vakaras

Spausdinti
Facebook komentarai