policijos pareigūnė kalba susirinkusiems dalyviams

Apie korupcijos problemą interaktyviai ir įdomiai

Siekdami įdomiai ir šiuolaikiškai kalbėti apie korupcijos problemą, ketvirtus metus iš eilės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus darbuotojai, bendradarbiaudami su Tauragės AVPK Šilutės rajono policijos komisariatu, moksleiviams paruošė protų mūšį „Pažink ir pasipriešink“. Gruodžio 9-oji – visame pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena, skatinanti užkirsti kelią korupcijos atvejams – jei esame pilietiški, negalime taikstytis su neskaidrumu, kyšininkavimu. Korupcija Lietuvoje vis dar yra didelė problema, todėl labai svarbu kalbėtis su moksleiviais, šviesti ir ugdyti jų nepakantumą korupcijai. Prieš žaidimą, Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė J. Kaktienė kalbėjo apie korupcijos daromą žalą, neigiamas jos pasekmes ir ragino aktyviai jai pasipriešinti.
Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos aštuntų klasių moksleivius pasitikrinti žinias ir įgyti naujų dalyvaujant protų mūšyje subūrė Ugdymo karjerai specialistė Edita Bendžiuvienė, o atlydėjo istorijos mokytoja Daiva Losienė ir soc. pedagogė Edita Juciutė. Jaunimui tai buvo puiki proga sužinoti daug įdomių dalykų apie korupciją, visuomenėje egzistuojančias jos formas, korupcijos daromą žalą  valstybei ar konkretiems asmenims, korupcijos kilimo priežastis, kyšininkavimą, kas yra Specialiųjų tyrimų tarnyba, kokius nusikaltimus ji tiria, kada ir kas gali į ją kreiptis bei daug kitos naudingos informacijos. Nugalėtojomis iš šešių protmūšyje dalyvavusių komandų, buvo paskelbtos net dvi, vienodą taškų surinkusios komandos – „Gautas iškvietimas“ ir „Įstatymas ir tvarka“.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

auditorija bendruomenės pareigūnė sveikina susirinkusius žaidimo dalyvius išsirikiavusios žaidimo nugalėtojų komandos komanda tariasi, komandos nariai balsuoja komandos nariai merginų komanda tariasi mokytojos ir bendruomenės pareigūnė policijos pareigūnė kalba auditorijai apie korupcijos žalą renginio vedėja ir auditorija renginio vedėja ir mokytoja salės vaizdas žaidimo dalyviai žaidimo dalyvių komanda renkasi atsakymą

Spausdinti
Facebook komentarai