Paroda „Pamarios raštijos lobynas“

Paroda „Pamarios raštijos lobynas“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale eksponuojama Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus specialistų parengta paroda „Pamario raštijos lobynas“. Ją apžiūrėti galima nuo gruodžio 1 d. iki gruodžio 19 d.

Paroda parengta dviem formatais: kilnojamoji ir virtuali. Pristatomos pamaryje XVI–XX a. viduryje gimusios, gyvenusios, kūrusios charizmatiškos asmenybės, kurios iki šių dienų garsina Šilutės kraštą savo pasiekimais, kūriniais, veiklomis. Siūloma ne tik apžiūrėti parodą, bet ir naudotis bibliotekininkų parengtu edukaciniu leidiniu „Atrask Pamario raštijos lobyną“, kad pažintis su raštijos veikėjais būtų įdomi ir įtrauki.

Gruodžio 8 ir 13 dienomis ši paroda bei edukacinis leidinys buvo pristatyti Kintų pagrindinės mokyklos 7–10 klasių mokiniams bei lietuvių kalbos mokytojai metodininkei Nijolei Sodonienei ir  praktiką atliekančiai studentei Kornelijai Ronkutei. Dalyviai ne tik apžiūrėjo parodų salėje eksponuojamą kilnojamąją parodą, bet ir susipažino su virtualia šios parodos versija. Mokiniai galėjo palyginti šias parodas, aptarti skirtumus. Naudodami edukacinį leidinį  jie pasitikrino žinias, surado naujų faktų, sprendė įvairias užduotis.

Kilnojamoji ir virtuali paroda „Pamario raštijos lobynas“ bei edukacinis leidinys parengti įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos tęstinį projektą „Interaktyvus Pamario raštijos lobynas: išgirsk, prisiliesk, pamatyk“ (vadovė Inga Tarozienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Projektas

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresnioji bibliotekininkė

Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“ Paroda „Pamarios raštijos lobynas“

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai