Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų bibliotekoje

Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų bibliotekoje

Balandžio 23–29 d., kaip ir kiekvieną pavasarį, vykta Lietuvos bibliotekininkų draugijos organizuojama Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Tai yra svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, pristatanti šių kultūros įstaigų veiklą ir iniciatyvas bendruomenei, kviečianti kalbėti apie bibliotekininko profesiją ir jos prestižą. Pasitinkant 24-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Europos šeimoje“, balandžio 22 dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale lankėsi Kintų pagrindinės mokyklos penktokai, lydimi auklėtojos Gabrielės Kumutaitytės. Moksleiviai dalyvavo vėliavėlių gaminimo dirbtuvėlėse.

NATO ir ES metais 2024-ieji paskelbti siekiant paminėti Lietuvos įstojimo į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją ir Europos Sąjungą 20-metį. Visą savaitę Kintų filiale vyko vėliavėlių gaminimo dirbtuvėlės.  Vėliau jomis bus papuošta biblioteka ir lauko erdvė prieš biblioteką.

Balandžio 24-osios rytą į biblioteką sugužėjo Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ ugdytiniai su mokytoja Gintare Mačiulaitiene ir mokytojos padėjėja Ilona Venckiene. Bibliotekoje  vyko  rytmečio skaitymai vaikams ,,Sveika, pasaka“. Bibliotekininkė papasakojo apie Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, bibliotekininko darbą  ir skaitė lietuvių liaudies pasaką „Saulė, mėnulis ir vėjas“. Pasiklausę pasakėlės jaunieji bibliotekos lankytojai gamino Lietuvos vėliavėlę, o mokytojos susipažino su bibliotekininkių renkama ir ruošiama kraštotyros medžiaga.

Balandžio 25 d. Kintų bibliotekoje svečiavosi poetė Laima Aleknaitė, kuri pristatė savo naujausią knygą „Mintis jums dalinu“ ir  pasidalino savo eilėmis. Renginio pradžioje nuskambėjo Urtės Vyšniauskaitės muzikinis kūrinys (Balio Dvariono „Valsas G- mol“). Poetė ne tik pristatė savo naujausią knygą, skaitė eiles, bet ir papasakojo, kaip pradėjo poetės kelią, dalinosi žymių žmonių  mintimis apie poeziją. Laima Aleknaitė yra išleidusi ne vieną poezijos knygą: „Ar tai konstanta?“, „O identitetas“, ,,Ne tylos poezija“, ,,Poezijos skleismas“, ,,Šalip opinija“, ,,Teskamba viltis“. Bibliotekos knygų lentyną papildė naujausia autorės knyga. Dėkojame poetei už jaukias, širdingas ir prasmingas eiles.

Balandžio 26 d. bibliotekoje lankėsi pirmokai su mokytoja Sonata Rangiene. Vaikams vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros pamoka „Aš skaitau“. Bibliotekininkė pasveikino vaikus atvykus į knygų namus, papasakojo apie bibliotekininko darbą ir apie knygas, esančias bibliotekos lentynose. Vaikams buvo įdomu pamatyti pačią mažiausią, pačią sunkiausią ir pačią seniausią knygą Kintų bibliotekoje. Vaikams bibliotekininkė parinko po knygelę, jie turėjo lape atlikti skirtas užduotis.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje Prabėgusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Kintų  bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai