Kintų bibliotekoje paminėta Kraštotyros diena

Kintų bibliotekoje paminėta Kraštotyros diena

Balandžio 24 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyko Kraštotyros diena.

Šia proga bibliotekininkės skaitytojus ir lankytojus kvietė susipažinti su parengtomis teminėmis ir kraštotyros bylomis apie Kintus ir aplinkines vietoves, garsius žmones bei svarbus įvykius.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės 2016 m. pradėjo kraštotyros medžiagos rinkimą apie Kintus visoje Lietuvoje garsinusią „Vėtrungės“ poilsiavietę. Medžiaga yra renkama ir pildoma iki šiol. Bibliotekininkės iš surinktos medžiagos parengė fotodokumentikos parodą „Mūsų nepamirštama „Vėtrungė“.

Kraštotyros dienos proga jaunieji bibliotekos lankytojai susibūrė į komandą ir išbandė stalo žaidimą „Keliauk ir pažink Šilutę“. Pirmiausia dalyviai susipažino su taisyklėmis ir smagiai nusiteikę pradėjo žaidimą. Žaidėjus užvaldė azartas, kiekvienas stengėsi atsakyti į klausimus teisingai. Jauniausiems žaidėjams sekėsi puikiai. Dalyviai žinojo kai kuriuos faktus apie Kintus, Ventės ragą, Aukštumalos pelkę. Jie sužinojo ir daug naujo. Žaisdami šį žaidimą susipažino su Šilutės miesto bei rajono istorija, kultūra, architektūros paminklais, kitais įdomiais faktais apie mūsų kraštą. Žaidimą laimėjo Lukas Šertvytis. Pralaimėtojų  nebuvo, visi dalyviai praplėtė žinių spektrą ir buvo apdovanoti bibliotekos skirtais prizais. Stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ sukurtas įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos 2021 m. projektą, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Kintų bibliotekoje paminėta Kraštotyros diena Kintų bibliotekoje paminėta Kraštotyros diena Kintų bibliotekoje paminėta Kraštotyros diena Kintų bibliotekoje paminėta Kraštotyros diena

Spausdinti
Facebook komentarai