Stovyklautojai apsilankė Kintų bibliotekoje

Pamario vaikai

Pirmadienis Kintų filiale buvo energingas ir judrus, nes  čia užsuko stovyklos ,,Pamario vaikai“ dalyviai, o jų buvo net dvidešimt. Susipažindami su bibliotekininke vaikai buvo paprašyti pasakyti savo vardą ir iš pirmosios vardo raidės sugalvoti geriausiai save apibūdinantį žodį. Stovyklos dalyviams paaiškinta, kokia tvarka yra sudėliotos knygos bibliotekoje, kaip rasti norimą knygą. Tuomet vaikai atliko užduotį ,,Rask ir atrask“. Kiekvienam reikėjo surasti gautoje  kortelėje nurodytą knygą. Kortelėje buvo knygos nuotrauka ir trumpa užuomina, kur jos reikia ieškoti. Užduotis pasirodė ne tokia ir paprasta. Vaikai susikaupę ieškojo ir visos knygos buvo surastos. O tada laukė antroji užduoties dalis:  rastoje knygoje atrasti ir užsirašyti bent vieną  sudominusią mintį, faktą  ar kt.

Kol viena grupė vaikų ieškojo knygų, kiti mokėsi konstruoti ir programuoti su „Lego WeDo“ konstruktorių rinkiniais. Vaikai dirbdami poromis mokėsi bendradarbiauti ir stengėsi sukurti greitus robotukus, nes užsiėmimo pabaigoje vyko lenktynės. Robotas nugalėtojas finišą pasiekė važiuodamas atbulas. Laimėtojos neišdavė, ar tai buvo tokia strategija ar malonus netikėtumas.

Prieš atsisveikinant vaikai atliko įsivertinimą „Pieškime veidelį…“ Piešiniuose buvo itin  išraiškingos akys, ausys, o tai tik patvirtina, kad buvo pamatyta ir išgirsta daug naujų, įdomių dalykų.

 

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Pamario vaikai Pamario vaikai Pamario vaikai Pamario vaikai Pamario vaikai Pamario vaikai

Spausdinti
Facebook komentarai