Vaikai piešė užrištomis akimis

Vaikai piešė užrištomis akimis

Vasara – smagus metas visiems, o ypač vaikams, kai nereikia planuoti laiko, mokytis ir gali ilgai miegoti, veikti, kas patinka.  Daugelis vasarą stovyklauja, ilsisi prie jūros ar pas močiutę kaime.

Tiems, kas neturi jokių idėjų laisvalaikiui, Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka vykdo iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ ir siūlo daug įvairių pramogų ir smagių užsiėmimų. Vienas iš jų – piešimas. Paprastas piešimas jau nestebina nieko ir vargu, ar pavyktų sudominti daug entuziastų šia kūrybine veikla, todėl bibliotekininkams teko pasukti galvą, kaip šią pramogą paversti intriguojančia ir patrauklia.

Rugpjūčio 4 dieną Šilutės  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai sukvietė vaikus į kūrybinį užsiėmimą „Piešimas užrištomis akimis“. Paruošę piešimo molbertus ir viską, ko reikia pamokai, dalyviai galėjo mėgautis visiška kūrybine laisve. Užrištomis akimis jie lietė priemones bei bandė pajusti aplinką. Daugelis sutiks, kad šio kūrybinio užsiėmimo nauda yra išties didelė ir neginčijama, o jį paįvairinus ir šiek tiek apsunkinus, įsijungia ne tik vaizduotė, bet ir kiti pojūčiai.

Užsiėmimas praėjo išties smagiai, vaikai ne tik piešė, bet ir žaidė tarpusavyje, daug juokėsi.  Jaunieji dalyviai piešimą pavertė pramoga ir nuspalvino ne tik lapą, bet ir savo draugą. Ši neįprasta popietė sulaukė daug teigiamų reakcijų, atsiliepimų, tėvų pageidavimų, todėl bibliotekininkai pažadėjo, kad dar ne kartą organizuos tokio pobūdžio veiklas.

Visus, kurie neturi ką veikti ar nori smagiai praleisti laiką, kviečiame į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką (Tilžės g. 10). Mes turime ką pasiūlyti vaikams, o ir draugų būryje vasaros atostogos tampa įsimintinesnės. Sekite informaciją bibliotekos feisbuko paskyroje.

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Vaikai piešė užrištomis akimis Vaikai piešė užrištomis akimis Vaikai piešė užrištomis akimis Vaikai piešė užrištomis akimis Vaikai piešė užrištomis akimis Vaikai piešė užrištomis akimis

Spausdinti
Facebook komentarai