Moksleivių kūryboje – Vydūno tema

Moksleivių kūryboje – Vydūno tema

Neretai būna temų ar asmenybių, prie kurių gilesnės analizės  bet kada galima sugrįžti, nagrinėti, atrasti vis naujus klodus, charakterio bruožus. Anksčiau keltos idėjos atsiveria giliau, plačiau, per tam tikrą temą nagrinėjančių asmenų suvokimo prizmę.

Naujai pažvelgta ir į Vydūno temą rugpjūčio 2 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale atidarytoje moksleivių kūrybos ir piešinių konkurso „Žalia – gyvenimo spalva“, skirto Vydūno jubiliejui, darbų parodoje, kurią paruošė Vydūno kultūros centras. Eksponuojamos parodos lakštuose moksleiviai eilėmis, proza ar teptuko potėpiais bando savaip atskleisti, per savo suvokimą perleisti didžio kūrėjo, visuomenininko ir filosofo Vilhelmo Storostos-Vydūno mintis apie visatą, žmogaus priedermes, pareigą tautai ir sau pačiam, savo, kaip žmogaus, vietos pasaulyje ir tikslų nustatymą.

Galima su kai kuriomis vienos ar kitos temos interpretacijomis ar plėtote nesutikti, tačiau meno viena iš  funkcijų ir yra atnešti tam tikrą prieštaravimą, abejonę, sutikimą ar nesutikimą.

Paroda Rusnės filiale veiks iki rugsėjo mėnesio pradžios. Kviečiame apsilankyti!

 

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo vyresn. bibliotekininkas

Moksleivių kūryboje – Vydūno tema Moksleivių kūryboje – Vydūno tema Moksleivių kūryboje – Vydūno tema

Spausdinti
Facebook komentarai