Paroda

Virginijos Chockevičiūtės-Kazlauskienės tapybos darbų paroda Pašyšių bibliotekoje

Ilgus metus džiuginę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos lankytojus tautodailininkės Virginijos Chockevičiūtės-Kazlauskienės tapybos darbai  šiais metais pradėjo kelionę po kitas rajono bibliotekas. Visą sausio mėnesį menininkės darbai eksponuojami Pašyšių filiale.

Šilutės krašte  gimusi ir užaugusi menininkė, savo gyvenimo kelią paskyrusi muzikai ir sportui, tapyti pradėjo dirbdama pedagoginį darbą. Panevėžyje gyvenanti pedagogė Virginija Chockevičiūtė-Kazlauskienė mėgsta tapyti gamtos peizažus. Stebėdama gamtą  menininkė semiasi naujų idėjų, ieško įvairesnių spalvų ir šviesos atspalvių, perteikiančių  gamtos grožį. Autorės darbai spalvingi, ryškūs, pakeliantys nuotaiką. Autorė teigia: ,,Gamta mane įkvepia dar daugiau tapyti.“ Ji nuo 2019 metų yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, šiuo metu dirba socialine darbuotoja Panevėžio specialiojoje mokykloje-daugiafunkciame centre. Patirties, naujų idėjų menininkė semiasi Panevėžio dailės studijoje „Spalvų ratas“. Kaskart apsilankiusi savo gimtajame mieste darbų autorė stengiasi įamžinti Šilutės miesto ir jo apylinkių vaizdus. Kraštietė nuolat  dalyvauja Panevėžio bendruomenių rūmuose organizuojamose ar miesto švenčių metu rengiamose meno parodose. Didžiąją dalį savo kūrybos ji dovanoja artimiesiems, bičiuliams ir draugams.

Jaukia šiluma spinduliuojantys darbai sužavėjo ir Pašyšių bibliotekos lankytojus. Paroda bibliotekoje bus eksponuojama iki vasario 4 dienos. Neturintys galimybės apsilankyti bibliotekoje ir susipažinti su Virginijos Chockevičiūtės-Kazlauskienės tapybos darbų paroda ,,Šviesos ir spalvų žaismas“ gali apsilankyti bibliotekos feisbuko paskyroje https://www.facebook.com/Pa%C5%A1y%C5%A1i%C5%B3-Biblioteka-167148310152323 ir virtualiai pasivaikščioti spalvingų potėpių keliais.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Paroda Paroda Paroda

Spausdinti
Facebook komentarai