Pašyšių biblioteka kvepėjo Pamario žolynais

Pašyšių biblioteka kvepėjo Pamario žolynais

Jau 23-iąjį kartą nuvilnijusi Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios šių metų šūkis yra  „Kartu įveikiant krizes“, skatina skaitytojus atrasti naujas veiklas ir naujus veidus bibliotekose. Stovint akistatoje su pandemijos pasekmėmis,  informaciniu triukšmu, karo ir kitos informacijos gausa, turime išmokti įveikti krizes kartu, permąstyti vertybes ir atsigręžti į gamtą, pasistengti gyventi darnoje su savimi. Pirmiausia turime pradėti nuo savęs.

Būti darnoje su savimi ir gamta balandžio 25 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vykusioje degustacinėje paskaitoje mokė žolininkė Virginija Rudienė. Žolynų rinkėja save vadinanti įmonės „Pamario žolynai“ įkūrėja Virginija Rudienė renginio dalyviams pasakojo, kad sveikata slypi po mūsų kojomis, tik reikia mokėti ir norėti ją pasiimti. Žolininkė, nuo vaikystės mėgusi būti augalų apsuptyje, svajojo būti gydytoja, bet tapo miškininke. „Žmones gydyti pabijojau, tai nusprendžiau gydyti medžius“,  – taip savo veiklos pradžią prisimena viešnia iš Kintų.

Renginio dalyvės sužinojo, kokias žoleles šiuo metu galima rinkti, kokiomis arbatomis vėsintis vasarą, kokių prisirinkti arba būtinai įsigyti žiemai. Žolininkė pasidalijo savo žiniomis, kaip geriausia džiovinti surinktas žoleles. Ji pristatė knygas, kuriose skaitytojai gali rasti informacijos apie vaistažolių naudą, pasidalijo vaistažolių arbatų mišinių receptais gydant įvairius sveikatos negalavimus.

Virginija Rudienė išdavė paslaptį, kuo jos arbatos skiriasi nuo kitų žolininkių arbatų. Pasirodo,  jų paruošimo procesas nuo pradžių iki galo atliekamas rankomis. Daug klausimų  iškilo ir pokalbio eigoje, nes vaistažolių tema užburia ir įtraukia.

Susitikimo metu buvo galimybė ne tik įsigyti reikiamų vaistažolių, bet ir paragauti jų. Visi liko sužavėti arbatos, išvirtos iš dedešvos žiedų, skoniu ir mėlyna spalva.

Naudingai praleista popietė dar kartą įrodė, kad išmokus padėti sau galima padėti ir kitiems. tada visos gyvenimo krizės pasidarys įveikiamos.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Pašyšių biblioteka kvepėjo Pamario žolynais Pašyšių biblioteka kvepėjo Pamario žolynais Pašyšių biblioteka kvepėjo Pamario žolynais

Spausdinti
Facebook komentarai