Kava piešti moterų darbai

Kava kvepianti popietė Pašyšių bibliotekoje

Kovo 8-ąją minima Tarptautinė moterų solidarumo diena, kurios metu pagerbiama moterų kovos už lygias teises istorija. Pastovią datą ši šventė gavo po 1910 m. kovo 8 d. Kopenhagoje vykusios tarptautinės moterų konferencijos, kai aktyvi moterų teisių gynėja Klara Cetkin pasiūlė kasmet skirti vieną dieną, kurios metu būtų atkreiptas dėmesys į moters kovą už laisvę ir lygias teises.

Šiuo metu niekas neabejoja dėl lygių vyrų ir moterų teisių, tačiau šiandienos problema yra perėjimas nuo lygių teisių prie lygių galimybių. Kovo 8-ąją turėtume ne tiek švęsti, kiek dar kartą permąstyti, ar darome viską, kad moterys ir vyrai visame pasaulyje būtų lygiateisiai bei lygiaverčiai. Dauguma šią dieną siejame su pagarba moterims, išskirtiniu dėmesiu joms ir šią dieną norisi, kad visoms moterims ji taptų tikrai įsimintina. O ši diena tokia tikrai taps, jei be įvairių dovanų moterys gaus kvietimą nuveikti kažką prasmingo.

Popietės dalyviai

Kovo 8 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale moterims surengta literatūros ir muzikos popietė ,,Moteris, kvepianti kava“. Kavos kvapas daugeliui asocijuojasi su atsipalaidavimu ir geromis emocijomis, kurių tikrai netrūko popietėje. Susirinkusias moteris bibliotekininkė pakvietė dalyvauti viktorinoje. Jos metu visos dalyvės prisiminė žymiausias Lietuvos, tarp jų ir Pašyšių bendruomenės, moteris, diskutavo apie moters paveikslą lietuvių literatūroje, klausėsi ir pačios dainavo moterims skirtas dainas, prisiminė kino filmų herojes. Aptartos įvairios smulkmenos, kurios moters gyvenimą daro spalvingą ir patrauklų. Atsakiusios į visus viktorinos klausimus  dalyvės apdovanotos saldžiomis dovanėlėmis.

Renginio metu pristatyta teminė knygų lentyna ,,Moters paveikslas literatūroje“. Joje pateiktos knygos iš Pašyšių bibliotekos knygų fondo, susijusios su įvairių žanrų kūriniuose atskleidžiamu moters paveikslu. Diskusijų metu kiekviena dalyvė pasidalijo mintimis apie perskaitytose  knygose sutinkamas moteris, apie knygą palikusią žymę jų mintyse.

Atlikdamos praktines viktorinos užduotis moterys galėjo išbandyti savo jėgas piešiant kava ir dėliojant frazes apie moteris  iš knygų antraščių. Lankytojai jų darbus galės pamatyti apsilankę bibliotekoje ir feisbuko paskyroje.

Renginio pabaigoje dalyvių laukė dar viena staigmena. Sklindant kepinių aromatui visos moterys pakviestos degustuoti ir pasimėgauti įvairių skonių kava bei  jos prieskoniais. Organizuojant šią popietę norėjosi skirti dėmesį pagyvenusioms ir vienišoms moterims, kurioms taip trūksta jaukių akimirkų. Priminti, kad nepamirštų skirti laiko sau bei savo pomėgiams. Kava kvepianti popietė virto  gražiu moterų pasibuvimu kartu, naujų žinių ir pavasariškų lūkesčių diena.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Grazė iš knygų antraštės Šokoladiniai palinkėjimai

Spausdinti
Facebook komentarai