Renginio dalyvės Gečienė, Bartkevičiūtė, Miklovienė

Literatūros popietė ,,Šildantys prisilietimai“ subūrė pagyvenusius žmones

1990 m. gruodžio 14 d. Jungtinių tautų organizacijos Generalinė asamblėja paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine pagyvenusių žmonių diena, skirta atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms. Jau antrus metus spalio 1 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialas organizuoja popietę ,,Šildantys prisilietimai“.

Visi apsilankiusieji bibliotekoje buvo vaišinami rudeniu kvepiančiu obuolių pyragu, o pagyvenusiems žmonėms įteikti knygų žymekliai su sentencijomis apie gyvenimą.

,,Gyvenimo tėkmė mus visus neša į ramų, dosnų ir išmintingą brandos užutėkį. Taip jau lemta, kad jaunas žmogus negali išlikti, tačiau prabėgę metai apdovanoja kitkuo – gyvenimiška patirtimi, nuveiktų darbų vaisiais, pasiekimų džiaugsmu. Kiekvienas savaip džiaugiasi savųjų dešimtmečių derliumi. Būkite jauni širdimi ir darbais“, – šiais žodžiais pasitikti visi  susirinkusieji. Popietės dalyviams paruoštos asmeninės atminties dovanėlės. Susirinkusieji skaitė lietuvių rašytojų ir psichologų mintis, atliko kūrybinę užduotį ,,Kas mano dieną daro gražesne“. Ją bibliotekininkė pratęs ir su kitomis amžiaus grupėmis visą spalio mėnesį. Popietės metu dalyvės dalijosi prisiminimais iš savo jaunystės, dalyvavo muzikiniame žaidime ,,Mūsų jaunystės balsai“, kurio metu reikėjo atspėti septintojo dešimtmečio lietuvių ir užsienio šalių atlikėjus ir dainas.

Didelio susidomėjimo sulaukė pristatyta Pašyšių bibliotekoje iki spalio 10 d. eksponuojama Eugenijaus Šuldiakovo paroda ,,Ženklai“.

Šilti pokalbiai prie arbatos puodelio dar kartą patvirtino,  kad pagyvenusiam žmogui svarbu dėmesys ir mokėjimas išklausyti.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Popietės dalyvės tribičienė, Buinickienė Sveikinimo dovanėlės popietės dalyviams

Spausdinti
Facebook komentarai