Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje

Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje

Žmogaus tautinės tapatybės požymiai – gimtoji kalba, istorinė atmintis, tautinių papročių ir tradicijų puoselėjimas. Minint Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį ir pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną istorinė atmintis neleidžia užmiršti mūsų krašto išlikimo svarbos ir reikšmės kiekvieno iš mūsų gyvenime.

Siekiant geriau suprasti mūsų valstybės istorijos vingius, pirmiausia turime gerai žinoti savo krašto istoriją.

Vasario 15 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vyko popietė „Pažink Šilutės kraštą“. Pradžioje kartu su  „Tripus – Patirk Lietuvą naujai“ komanda ir gide Živile Skirkevičiene virtualios kelionės metu keliavome po visą Šilutės kraštą, unikalų iki atokiausio kampelio. Tuo buvo galima įsitikinti peržiūrėjus įrašą ir prisiminus lankytinas vietas.

Pasibaigus reportažo peržiūrai Pašyšių bibliotekos lankytojams pristatytas stalo žaidimas  „Keliauk ir pažink Šilutę“, kurį sukūrė F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus darbuotojai. Šis žaidimas puikiai atspindi visus tautinės tapatybės aspektus. Žaidimo kortelėse susipina visi trys požymiai: lietuvininkų tarmė, istoriniai faktai, tautinio lietuvininkų kostiumo istorija, Šilutės krašto papročiai ir tradicijos. Minėtas žaidimas – puiki galimybė ne tik prisiminti ir sužinoti krašto istoriją, bet ir pabūti kartu.

Šį kartą į žaidimo sūkurį, susipažinę su jo taisyklėmis, paniro suaugusieji. Žaisdami jie sužinojo daug įdomių faktų apie Pamario krašto istoriją. Nurimus žaidimo aistroms su dalyviais diskutuota, ką naujo sužinojo, ką labiausiai įsidėmėjo, kokie klausimai buvo sunkiausi.

Kol suaugę popietės dalyviai azartiškai bandė savo jėgas žaisdami, jaunieji bibliotekos lankytojai kūrė lauko instaliaciją, skirtą vasario 16-ajai, ir piešė gimtadienio tortą Lietuvai.

Jaukią popietę kartu pabuvo ir susivienijo bendroje veikloje skirtingų kartų bibliotekos lankytojai. Juk šiandienos įvykių sūkuryje labai svarbu nepamiršti, kad esame lietuviai bei  suprantame vieni kitus, kad ir kokie skirtingi būtume.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje Pažintis su Šilutės kraštu Pašyšių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai