Poetiškai romantiška popietė Pašyšių bibliotekoje

Poetiškai romantiška popietė Pašyšių bibliotekoje

Nuvilnijo Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, per visą Lietuvą palikdama gražias atsiminimų akimirkas skaitytojų atmintyje. Jau 24-ąjį kartą subūrusi į didelę šeimą knygos mylėtojus ji neaplenkė ir Šilutės krašto bibliotekų.

Balandžio 26 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios  bibliotekos Pašyšių filiale svečiavosi Šilutės trečiojo amžiaus universiteto literatų sambūrio ,,Vėdrynas“ moterys. Literatė Irena Arlauskienė pasakojo apie šį sambūrį, jame kuriamas knygas ir jų kelią pas skaitytojus. Vesdama kūrybos keliu viešnia mokė pajausti  žodžio galią nepaprastuose reiškiniuose. Popietėje „Pro langą, praeities pravertą“ dalyviai kartu keliavo per metų laikus, o pojūčius giliau pajausti padėjo Pamario krašto bardo Ado Nausėdos atliekama muzika. Gitaros akordai vertė klausytis ne tik mintimis, bet ir širdimi.

Literatė Vida Tarozienė savo kūryboje gvildena savęs ir mylimų žmonių santykį, meilės ir ilgesio persmelktos eilės dar kartą skaitytoją nusiveda į vis dar gyvą atmintyje pasaulį. Žemaitišku paprastumu parašyta ir 2019 m. išleista eilėraščių knyga „Nesumindyk vištapienės“ tarsi primena, kad skubėdami per gyvenimą dažnai nepastebime gyvenimo po mūsų kojomis.

Kita renginio viešnia Birutė Morkevičienė pristatė savo naujausią poezijos knygą „Saulės taku“, kurioje tęsia lietuvių lyrikos tradiciją – aprašo stiprų žmogaus ir žemės, žmogaus ir gamtos ryšį. Klausant jos eilių negali suvokti, kiek daug jausmo telpa trumpame eilėraštyje. Keliaudami  senąja žvejų žeme tarsi įkvepiame senosios protėvių dvasios ir senos namų verandos tampa artimos, lyg patys būtume girgždinę grindis, skubėdami įkvėpti rudeniško obuolių kvapo. Koks gražus iš tiesų yra pasaulis, kai išmoksti jį pamatyti.

Renginio metu pristatytas naujausias Šilutės trečiojo amžiaus universiteto literatų sambūrio „Vėdrynas“ leidinys – palydovas „Su eilėraščiu po Šilutę“.

Susižavėjimas, nuostaba, įkvėpimas, kaip pavasario kvapas ar magnolijos žydėjimas, trunka tik akimirką, bet jausmas lieka visam gyvenimui. Bibliotekininkė ir popietės dalyviai dėkojo svečiams už poetiškai romantišką popietę. Juk meilė gyvenimui ir kūrybai nėra pavaldi amžiui, o literatų sambūrio „Vėdrynas“ išleistos knygos kalba pačios už save.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Poetiškai romantiška popietė Pašyšių bibliotekoje Poetiškai romantiška popietė Pašyšių bibliotekoje Poetiškai romantiška popietė Pašyšių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai