Šiaurietiškas ėjimas – sveikatai naudingas užsiėmimas

Šiaurietiškas ėjimas – sveikatai naudingas užsiėmimas

Geri orai kviečia daugiau judėti, rūpintis savo sveikata ir savijauta. Balandžio 30 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas pakvietė gyventojus į šiaurietiško ėjimo užsiėmimą, kurį vedė Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos. Jos papasakojo apie šiaurietiško ėjimo išskirtinę naudą žmogaus kūnui. Einant su specialiai šiam ėjimui sukurtomis lazdomis, mankštinamos ne tik apatinės kūno raumenų dalys, bet ir viršutinės, todėl šiaurietiškas ėjimas yra veiksmingesnis ir naudingesnis nei įprastas vaikščiojimas. Taisyklingai atliekant judesius mankštinama net 90 procentų viso kūno raumenų. Tai yra efektyvus ir lengvas būdas mankštintis bet kokio amžiaus ar fizinio pasirengimo žmonėms.

Sužinoję ir praktiškai išmokę taisyklingai vaikščioti su šiaurietiško ėjimo lazdomis užsiėmimo dalyviai džiaugėsi smagiai ir naudingai praleidę laiką.

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Šiaurietiškas ėjimas – sveikatai naudingas užsiėmimas Šiaurietiškas ėjimas – sveikatai naudingas užsiėmimas Šiaurietiškas ėjimas – sveikatai naudingas užsiėmimas

Spausdinti
Facebook komentarai