Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje

Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje

Visose Lietuvos kultūros ir švietimo įstaigose aštuntus metus vykstanti iniciatyva „Atverk duris vasarai“ pritraukia didelį būrį atostogaujančių vaikų. Šią iniciatyvą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Tai puiki galimybė atostogaujantiems vaikams ir jaunimui aktyviai bei kūrybingai praleisti atostogas. Pašyšių biblioteka jau 6 metus jungiasi prie šios akcijos ir kviečia kaimo vaikus ir svečius aktyviai dalyvauti įvairiuose bibliotekos renginiuose.

Šių metų akcijos šūkis mūsų bibliotekoje: ,,Jūs atvėrėte duris vasarai – mes atidarysime langus į vaikystę“. Pagrindinis visų veiklų tikslas – parodyti vaikams ką jų tėvai veikė vaikystėje, organizuoti įvairias kūrybines edukacijas gamtoje, ugdyti tvarumo idėją, prikeliant įvairius daiktus antram gyvenimui ir atrasti savo kaimą iš naujo.

Birželio 2 d. bibliotekininkė pakvietė mažuosius kaimo gyventojus į akcijos atidarymo popietę. Kūrybinės edukacijos „Aš ir mano pievų fėja“ vaikai iš gamtinių medžiagų konstravo savo siluetą, atliko kūrybinio skaitymo užduotis ir žaidė lauko žaidimus, puošė langų rėmus, kuriuos eksponuos bibliotekos ir kaimo viešosiose erdvėse.

Užsiėmimą vainikavo jau tradicija tapusi arbūzo degustacija. Akcijos ,,Atverk duris vasarai“ užsiėmimai bibliotekoje vyks kiekvieną ketvirtadienį nuo 14 val. iki 17 val. Laukiami visi norintys praleisti laiką bibliotekoje.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje Akcijos „Atverk duris“ startas Pašyšių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai