Kintų pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniai su pačių pasigamintais obuolio formos pakabučiais.

Pasaulinę obuolio dieną vaikai paminėjo Kintų bibliotekoje

Spalio 21 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale kvepėjo obuoliais. Bibliotekininkės pririnko visą pintinę obuolių iš savo sodų ir pakvietė Kintų pagrindinės mokyklos 4 klasės mokinius su mokytoja I. Šerkiene paminėti Pasaulinę obuolio dieną.

Mokiniai tyrinėjo lietuvių liaudies tautosaką, susijusią su obuoliu: minė mįsles, aiškinosi patarles ir priežodžius, sužinojo dar vieną veiksmažodžio obuoliauti reikšmę. Pasirodo, tai yra draugystės, bičiuliavimosi, draugiško bendravimo sinonimas. Mažojoje Lietuvoje žodis obuoliauti turėjo smagią perkeltinę prasmę: tai reikšdavo meilintis merginai. Perskaitę lietuvių liaudies pasaką vaikai išsiaiškino, ką reiškia posakis ,,Neik su velniu obuoliauti“. Pasiklausę lietuvių liaudies dainos ,,Šių naktelį“, atliekamos grupės ,,Žalvarinis“, ir supratę, apie ką iš tiesų šioje dainoje dainuojama, mokiniai su bibliotekininkės pagalba smagiai sudainavo kartu. Nebuvo pamiršta ir Šventojo Rašto istorija apie Ievos duotą obuolį Adomui. Ketvirtokai skaitė Birutės Tinkevičiūtės knygą ,,Obelėlės turtai“ ir diskutavo, kas visgi yra didžiausias žmogaus turtas. Obuolys – ypatingas vaisius, juk ne veltui jo simbolinė reikšmė susijusi su grožiu, meile, draugyste.

Kiek pailsėję, išsirinkę knygų, kurias skaitys namuose, mokiniai darbavosi su 3D pieštukais. Kiekvienas pasigamino po vieną ar du obuolio formos pakabučius, simbolizuojančius gražią ir nuoširdžią mokinių ir bibliotekininkių draugystę.

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai