Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“

Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vasario 28–29 dienomis vyko viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“, skirta Lietuvių kalbos dienoms.

Vasario 28 dieną interaktyvus žaidimas – viktorina – vyko Kintų pagrindinės mokyklos penktos ir septintos klasės moksleiviams, o vasario 29 dieną šioje viktorinoje dalyvavo septintos klasės mokiniai. Visas tris klases atlydėjo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Ašmonaitė.

Viktorinos metu jaunuoliai pasikartojo lietuviškų žodžių rašybą, sužinojo, kokie žodžiai yra vartotini,  ką reiškia kai kurie žodžiai.

Pasibaigus žaidimui vyko jo aptarimas. Kiekvienas moksleivis įvardijo, ką išmoko ar sužinojo naujo. Džiugu buvo klausytis, kad surengta viktorina buvo naudinga. Jaunimas papildė savo žinių bagažą, išmoko dirbti komandoje, išklausyti kito nuomonę ir priimti bendrą sprendimą. Gerbkime save ir vieni kitus, gerbkime savo gimtąją kalbą.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“ Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“ Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“ Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“ Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“ Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“ Viktorina „Gerbiu save, gerbiu savo kalbą“

Spausdinti
Facebook komentarai