Kintų pagrindinės mokyklos pirmokai

Prabėgęs rugsėjis Kintų bibliotekoje

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale nuo rugsėjo 5 dienos eksponuojama Kintų dailės klasės mokinių kūrybinių darbų paroda „Drauge su kūryba“. Darbai sukurti 2022–2023 mokslo metais. Parodos lankytojai gali pamatyti įvairias tapybines ir grafines kompozicijas, atliktas skirtingomis technikomis. Darbo vadovas – dailės mokytojas metodininkas Aurimas Liekis.

Šį mėnesį prasidėjo ir robotikos užsiėmimai, kurių metu dalyviai mokėsi konstruoti ir programuoti robotus su „LEGO WeDo 2.0“ konstruktorių rinkiniais. Užsiėmimai susideda iš trijų dalių –  teorinės, praktinės ir kūrybinės. Pirmiausia susipažįstama su taisyklėmis. Moksleiviams papasakojama,  kas yra procesorius, motoras, LED lemputė, judesio ir pasvirimo jutiklis.  Užsiėmimo metu vaikai konstravo robotą „Švytinti sraigė“, judančio palydovo robotukus ir kitus judančius robotus, mokėsi juos programuoti.

Vyko keturios Kultūros paso ,,Aš – oratorius“ edukacijos, kuriose dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos aukštesniųjų klasių moksleiviai.

Rugsėjo 20 dieną Kintų pagrindinės mokyklos 2 klasės mokiniams Kintų bibliotekoje vyko netradicinė pamoka ,,Aš skaitau…“. Susirinkusieji skaitė savo pasirinktas knygas, jas pristatė klasės draugams, įvardijo pagrindinius knygos personažus. Labiausiai patikusias knygas rekomendavo perskaityti savo draugams.

Rugsėjo 22 dieną į Kintų biblioteką skubėjo Kintų pagrindinės mokyklos pirmokėliai, lydimi savo pirmosios mokytojos Sonatos Rangienės. Būsimieji skaitytojai pakviesti apžiūrėti bibliotekos patalpas. Jiems paaiškinta, kas yra biblioteka, kas joje vyksta, kaip tampama bibliotekos skaitytoju, kaip išsirinkti, kur rasti knygelių, kaip su jomis elgtis. Mokiniai supažindinti su Naudojimosi biblioteka taisyklėmis. Tą dieną pirmokai tapo Kintų filialo skaitytojais, jiems įteikti skaitytojų pažymėjimai.

 

Nijolė Justienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Įteikiamas skaitytojo pažymėjimas irr knyga dovanų Dovana už dalyvavimą akcijoje Vasara su knyga Antrokai skaito knygeles Kintų pagrindinės mokyklos antrokai Kintų dailės klasės mokinių kūrybinių darbų paroda Drauge su kūryba Kintų dailės klasės mokinių kūrybinių darbų paroda Drauge su kūryba.

Spausdinti
Facebook komentarai