Renginio dalyviai

Popietėje ,,Šildantys prisilietimai“ senjorai klausėsi žemaitiško žodžio ir dainų

Jungtinių Tautų (JT) Generalinė Asamblėja dar 1990 metais paskelbė rezoliuciją, kurioje spalio 1-oji paskelbta Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Joje buvo išreikštas JT požiūris į senatvę, o šalys paragintos formuojant savo politiką laikytis šių nuostatų.

Jau ketvirtus metus pagyvenę Pašyšių gyventojai yra kviečiami į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialą pabūti kartu, pajusti bendrystę, nepriklausančią nuo amžiaus.  Šiais metais bibliotekoje skambėjo žemaitiškas žodis ir daina. Tradicines šiam kraštui būdingas dainas bibliotekos lankytojams pristatė Degučių folkloro kolektyvas ,,Pilutė“ (vad. Adma Baltutienė). Šis nuostabus kolektyvas atidarė močiutės skrynią ir pakvietė pakeliauti po gimtąjį sodžių, kuriame kiekvieno iš mūsų laukė prisiminimai ir širdžiai artimi žmonės.

Kolektyvas savo klausytojus džiugina  lietuvių liaudies dainomis, romansais ir edukacinėmis programomis. Renginio metu senjorams pristatyta edukacinė programa „Iš močiutės skrynios“. Etnografė Adma Baltutienė susirinkusiems renginio dalyviams papasakojo iš ko buvo gaminamos kraičio skrynios, kokius lobius jos slėpdavo, kokiais raštais margindavo savo dirbinius Žemaitijos  gyventojai. Pademonstruoti audiniai ir moterų darbų įvairovė. Paaiškinta, kuo skyrėsi skirtingo luomo merginų skrynios turinys, kokiai progai ar šventei buvo naudojami vieni ar kiti audiniai.

Prikėlę iš užmaršties  senąsias lietuvių liaudies dainas dainavo ne tik svečiai, bet ir renginio dalyviai.

Popietė prasitęsė prie arbatos puodelio, skanaujant obuolių pyragą bei grožintis šilutiškės muzikės Žydrės Adomaitienės tapybos darbų paroda.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Renginio akimirka Renginio akimirka Renginio akimirka Pašyšių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai