Mokinių piešiniai

Vasario mėnuo Pašyšių bibliotekoje gausus parodomis

Be kitų renginių Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale kas mėnesį rengiamos įvairios parodos. Lankytojai rinkdamiesi knygas ar vartydami spaudinius  turi galimybę stabtelėti ir prie meno ar literatūros parodų. Šiame kontekste biblioteka tapo  vienintele vieta kaime, skleidžianti  ne tik literatūros, bet ir vaizduojamojo meno žinią. Organizuojant parodas siekiama   pristatyti įvairių menininkų kūrybą, neaplenkiant neįgaliųjų, vyresniosios kartos ar jaunųjų kūrėjų, kuriems ši erdvė kartais būna tarsi starto aikštelė. Vasario mėnuo ypač gausus parodomis. Pašyšių bibliotekoje eksponuojamos trys parodos.

,,Naminuko erdvėje“ eksponuojama Šilutės Žibų pradinės mokyklos 4c klasės mokinių piešinių paroda ,,Pamesta pirštinė“. Mokytojos L. Stonienės mokiniai savo piešiniuose ne tik perteikia pirštinių raštų įvairovę, bet ir puikiai nusako, kur kartais nuklysta mūsų pirštinės ir kokiose vietose jos slepiasi. Guašu tapyti piešiniai dvelkia šiluma bei ramios žiemos vaizdais.

Dianos Bechm paroda

Tapytojos Dianos  Maldeikytės-Behm darbų paroda bibliotekoje eksponuojama nuo vasario 5 d. Darbų autorė  gyvena ir kuria Šilutės rajone, netoli Švėkšnos. Jos darbai yra tarsi pasakojimas, kuriame dailininkė apgyvendina pačius įvairiausius personažus: angelus, vaikus, gyvūnus, o siužetuose  galima išvysti veiksmo, nuostabos, paslapties, stebuklo laukimo, lengvumo ir žaismo. Stebint darbus susidaro tęstinumo įspūdis – atsiranda poreikis sukurti šiam pasakojimui pabaigą. Darbuose dominuoja ryškūs ir šviesūs motyvai, aiški simbolika, liudijanti neatsiejamą žmogaus ir gamtos ryšį, jausmų pilnatvę. Mistiką skleidžiantys darbai pritraukė bibliotekos lankytojų žvilgsnius. Paroda Pašyšių bibliotekoje bus eksponuojama iki kovo 4 d.

Reikia padėkoti visiems kūrėjams ir įstaigoms, jau daugelį metų bendradarbiaujantiems su biblioteka ir suteikiantiems galimybę iš arčiau susipažinti su savo kūriniais. Vieni  iš jų yra Šilutės Macikų socialinės globos namai, kurių gyventojai jau ne vienerius metus džiugina bibliotekos lankytojus savo darbais. Lankytojai nuo sausio mėnesio galėjo susipažinti su šios įstaigos užimtumo grupės „Molinukas“ darbų paroda „Kūrybos audinys iš molio“ (vad. Beata Vaitelienė). Naujausiais  savo darbais, tarsi atidarę močiutės indaują, kūrėjai į pasaulį paleido krosnies šiluma alsuojančius molio dirbinius. Šiame industriniame  daiktų pasaulyje darbuose susipinantys augalų motyvai primena mums apie trapumo jausmą. Pagirtina, kad gyvenimo nuskriausti ir save ,,pametę“ žmonės gali išlieti savo jausmus dalyvaudami saviraiškos veiklose. Bendraudami su moliu  būrelio nariai savo darbuose perteikia metų laikų tėkmę, ieško naujų  lipdymo technikų ir formų. Visi, kurie nespėjo aplankyti Pašyšių bibliotekoje eksponuojamų parodų, gali su jomis susipažinti feisbuko paskyroje Facebook paskyra!Spausk čia!

Būtent menininkų ir kūrėjų  dėka biblioteka tampa patraukli, įdomi žmonių susibūrimo,  bendravimo vieta.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Parodos lankytojai Molio dirbinių paroda

Spausdinti
Facebook komentarai