Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas

Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas

Balandžio 26-osios  vakaras Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale praėjo ypač šiltai ir jaukiai. Audronė Rainienė (Šilutė) pristatė savo meninį tapybos projektą „Moterys“. Renginį paįvairino Juknaičių vokalinis ansamblis „Vėjūnė“.

Dėkodama už parodytą dėmesį parodos autorė  pasidalijo mintimis apie savo kūrybos kelią. „Iš pradžių norėjau nutapyti visų bendradarbių portretus. Tai būtų užtrukę. Vėliau apsiribojau tik moterimis, nes jų buvo mažiau. Vėlgi, norėjau padaryti staigmeną ir nutapyti jas joms nežinant, pasinaudojant jų nuotraukomis iš bendrų darbo fotografijų ar feisbuko profilių. Čia susidūriau su problema – tiesiog neradau tinkamų nuotraukų arba kitos jų net neturėjo. Teko sugalvoti šį projektą – eiti pas kiekvieną ir prašyti, kad jos jame dalyvautų. Buvau nusiteikusi ilgai įkalbinėti, tačiau, mano nuostabai, jos visos lengvai sutiko. Aš jaudinausi labiau nei jos“, – kalbėjo Audronė Rainienė.

Visos moterys jau žinojo apie projektą, tad reikėjo jį įgyvendinti, nes visoms buvo smalsu.

Šie devyni portretai buvo nutapyti per pusantro mėnesio. Kiekvienas vis kitoks, nes ir moterys yra skirtingos. Jie pirmą kartą pristatyti statybinių medžiagų sandėlyje. Specialiai šiems portretams iškabinti buvo suvirinti molbertai iš armatūros. Pristatymo metu portretai buvo uždengti juoda agroplėvele ir atidengiami po vieną, stebint portreto mūzai. Vyko savotiškas performansas, man buvo svarbi kiekviena reakcija. Šio proceso metu labai jaudinausi, buvau nusiteikusi visokioms reakcijoms.

Štai taip gimė šis meninis projektas „Moterys“, kuris jau nuo praeitų metų rugsėjo keliauja po Šilutės rajoną ir dabar atvyko į Traksėdžius.

Kiekvienas portretas vis kitoks, nes ir moterys yra skirtingos. Tapydama šiuos moterų portretus autorė stengėsi pritaikyti skirtingas poparto stilistikas. Kiekvienas portretas turi savo idėją, kodėl būtent taip pavaizduota moteris.

Šio meninio tapybos projekto autorė – šilutiškė, čia gyvenanti jau 20 metų. Gimė ir užaugo  Gargžduose. Save vadina menininke laisvu laiku. Kasdieniniame gyvenime ji yra žmona, keturių vaikų mama, darbe – statybos inžinierė, o širdyje ir svajonėse – tapytoja. Mėgsta piešti nuo vaikystės. Jau 9 metus su pertraukomis tapo. Teko dalyvauti pleneruose, parodų atidarymuose

Dalyviai džiaugėsi Audronės tapybos darbais, jos kuriamu grožiu,  žavėjosi  vokalinio ansamblio „Vėjūnė“ dainomis,  nuostabiais moterų balsais. Renginio metu supo jaukumas, širdžių šiluma, sklandė gera nuotaika.

Žodį tarė Traksėdžių bendruomenės pirmininkė Valerija Daukantienė. Ji  pasveikino tapytoją, dėkojo  Juknaičių vokalinio ansamblio „Vėjūnė“ moterims ir vadovei Jūratei Šukienei. Padėkota ir bibliotekininkei už ilgametį darbą bei surengtus renginius.

Renginys skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas Audronės Rainienės meninio tapybos projekto „Moterys“ pristatymas

Spausdinti
Facebook komentarai