Traksėdžiuose paminėtos Lietuvių kalbos dienos

Traksėdžiuose paminėtos Lietuvių kalbos dienos

„Kalba, kuria kalbam ir kuria didžiuojamės,  yra mūsų kalba. Joje užtenka žodžių meilei …” (J. Marcinkevičius).

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale jau tradicija tapo organizuoti Lietuvių kalbos dienų renginius, skirtus  puoselėti  gimtąją kalbą.

Traksėdžių filialas kartu su  Traksėdžių Šilojų mokykla organizavo popietę „Kalba gimtoji lūposna įdėta“. Lietuvių kalbos mokytoja  Ilona Vaitiekienė  pristatė parengtas skaidres, atskleidžiančias lietuvių kalbos ištakas, jos specifiką ir unikalumą. Patikrintos dalyvių lietuvių kalbos žinios. Mokiniams buvo pasiūlytos įvairios  nuotaikingos užduotys, kurių metu jie praturtinto lietuvių kalbos žinias, prisiminė svarbių faktų apie Lietuvą, sužinojo, kaip rūpintis savo kalba, kaip taisyklingai ją vartoti.  Viena iš užduočių buvo dailyraščio rašymas. Vaikai labai stengėsi dailiai nurašyti eilėraščius. Renginio pabaigoje moksleiviai turėjo surašyti gražiausius lietuviškus  žodžius ant geltonos, raudonos ir žalios spalvos popieriaus lapelių,  iš kurių buvo sudėliota Lietuvos vėliava.

Lietuvių kalbos renginiais siekiama paskatinti vaikus pažinti ir atrasti gimtosios kalbos grožį, skiepyti pasididžiavimą ja.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Traksėdžiuose paminėtos Lietuvių kalbos dienos Traksėdžiuose paminėtos Lietuvių kalbos dienos Traksėdžiuose paminėtos Lietuvių kalbos dienos

Spausdinti
Facebook komentarai