Dalyviai džiaugėsi įsirišę vieno lanko knygelę

Projekto „Knygrišystė knygių žemėje 2“ veiklos dar tęsiasi

Jau antrus metus iš eilės Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos vykdomas ir didelio populiarumo ne tik Šilutėje, bet ir kituose miestuose sulaukęs projektas „Knygrišystė knygių žemėje 2“ metų pabaigoje pasieks finišą. 2022 m. vykdant projektą ypatingas dėmesys buvo skiriamas socialinei ir kultūrinei atskirčiai mažinti. Edukacijų metu visuomenė supažindinta su tradicinės knygos atsiradimo istorija, akcentuota kultūrinio knygos paveldo išsaugojimo svarba.

Spalio 13 dieną į F. Bajoraičio viešąją biblioteką susipažinti su knygrišio amatu atvyko Šilutės socialinių paslaugų centro auklėtiniai. Paklausę įdomybių apie knygos atsiradimo istoriją, jos raidos kelią pasaulyje ir Lietuvoje, dalyviai kūrybinės edukacijos „Taip buvo rišamos knygos senovėje“ metu mokėsi rišti vieno lanko knygelę. Edukacijos metu buvo naudojama natūralaus raugo oda, vaškiniai siūlai ir kitos edukacijai reikalingos priemonės. Nesudėtingas, tačiau kruopštumo reikalaujantis užsiėmimas, talkinant padėjėjams, negalią turintiems dalyviams pavyko puikiai. Kiekvienas savo  įrištą odinę knygelę turėjo galimybę papuošti įspaudais.

Visus norinčius praleisti laiką F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir susipažinti su šiuo ypatingu, senas tradicijas puoselėjančiu amatu kviečiame registruotis į kūrybines edukacijas „Taip buvo rišamos knygos senovėje“, kurių metu prisiliesite prie knygrišio amato ir galėsite atminčiai įsirišti odinę knygelę.

Registruotis galite užsukę į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyrių (3 aukštas, Tilžės g. 10) arba tel. (8 441) 78218.

Projektą „Knygrišystė knygių žemėje‘2“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Šilutės rajono savivaldybė bei UAB „Šilutės polderiai“.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Dalyviai buvo mokomi siūti vieno lanko knygelę Dalyviai įspaudais puošia įrištas odines knygeles Dalyviai mokomi naudoti įspaudus Dalyviai riša rankų darbo knygutes Dalyvis džiaugiasi įsirišęs knygelę Įrišta odinė vieno lanko knygelė

Spausdinti
Facebook komentarai