Vaikai skaito R. Skučaitės Akmens pasaka(2)

Vaikai paminėjo poetės Ramutės Skučaitės gimtadienį

Šiemet, spalio 27 dieną, minimas poetės, dramaturgės, vertėjos Ramutės Skučaitės 90-metis. Šiai sukakčiai paminėti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialą buvo pakviesti Vainuto gimnazijos trečiokai su mokytoja Danguole Joneliene.

Literatūros rytmetis prasidėjo biografijos ir kūrybos pristatymu. Trečiokai sužinojo, kad poetei teko patirti tremties sunkumus. Papasakota, kokią gausybę apdovanojimų R. Skučaitė yra pelniusi. 2009 metais ji apdovanota Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija „už mažų ir suaugusių žmonių pasaulio vienybę, už žodžio skaidrumą“. Poetė savo kūryba tarsi paima vaiką už rankos ir veda pažinimo takeliu į pasakos erdves, moko išgirsti eiliuotų žodžių muziką, pajusti gerumo, širdingumo svarbą. R. Skučaitė sako negalinti paaiškinti, kas yra eilėraštis, iš kur ateinanti jo gyvybė.

Pristačius poetės biografiją ir kūrybą, mokiniams pasiūlyta perskaityti kūrinį „Akmens pasaka“. Vienas po kito, pasikeisdami, jie raiškiai perskaitė eiliuotą pasaką ir sužinojo, iš kur kilo sūrio „Džiugas“ pavadinimas.

Vėliau trečiokai buvo pakviesti dalyvauti viktorinoje, skirtoje R. Skučaitei. Jiems sekėsi gerai, du mokiniai iš penkiolikos klausimų net į trylika atsakė teisingai, vadinasi, jie įdėmiai klausėsi pristatymo.

Bibliotekininkės mokinius išlydėjo įteikdamos saldžią dovanėlę ir susitarė, kad tokių susitikimų bus daugiau.

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo vyresn. bibliotekininkė

R. Skučaitės kūrybos pristatymas(2) Vaikai skaito R. Skučaitės Akmens pasaka

Spausdinti
Facebook komentarai