Vaikai džiaugėsi sudalyvavę kultūros paso programoje Lipdome pasakų pasaulį

Vaikai lipdė pasakų pasaulį

Nepabūgę stipraus vėjo spalio 22-osios rytą į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką sugužėjo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pradinukai su mokytoja Audrone Mikloviene. Pakviesti dalyvauti Kultūros paso edukacinėje programoje „Lipdome pasakų pasaulį“ vaikai turėjo galimybę interaktyvios viktorinos metu pagilinti žinias literatūros srityje, nes jiems reikėjo atsakyti į klausimus, susijusius su lietuvių ir pasaulio rašytojais, jų kūryba, personažais, tautosakos ženklais. Vaikai dalyvavo ir antroje programos dalyje – kūrybinėje edukacijoje, kur jų vaizduotei pasireikšti suteiktos visos galimybės modelinu dekoruojant šaukštelius ir stengiantis panaudoti viktorinoje įgytas žinias. Jiems pateikta nemažai pavyzdžių, kaip papuošti šaukštelį, tačiau dauguma dalyvių rinkosi artėjančios šventės, Helovino, tematiką: lipdė moliūgus, raganas, kitus šios šventės atributus. Viktorinos metu užfiksuotus tautosakos ženklus vaikai gudriai interpretavo bei įkomponavo  dekoruodami šaukštelius.

Pasibaigus užsiėmimui vaikams atiteko bibliotekos dovanos. Jie labai džiaugėsi ir dėkojo ne tik bibliotekininkams, bet ir mokytojai, kad galėjo atitrūkti nuo įprastos rutinos ir žinių įgyti kitu,  smagesniu ir kūrybiškesniu, būdu.

Papuošti ir paruošti naudoti šaukšteliai bus grąžinti vaikams, o išeidami jie žadėjo draugauti su biblioteka ir ne kartą čia grįžti.

Informuojame, kad nuo lapkričio 1 dienos startuoja jau trečius metus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuojama skaitymo skatinimo akcija „Kalėdos su knyga“ bei laukia „Metų nominacijos“.  Kviečiame vaikus, klases bei šeimas aktyviai dalyvauti ir laimėti bibliotekos įsteigtus prizus.

Išsamesnę informaciją galite rasti interneto svetainėje  https://www.silutevb.lt/, bibliotekos feisbuko paskyroje ar teirautis bibliotekininko tel. (8 441) 78 218 arba užsukus į Vaikų aptarnavimo skyrių (3 aukštas, Tilžės g. 10).

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Berniukams fantazijos taip pat netrūko Daugelio darbeliai atspindėjo artėjančios Helovino šventės tematiką Kūrybinis procesas vyko ypatingai susikaupus Užsiėmimo metu vaikai darbavosi su modelinui skirtais įrankiais Vaikai atsipalaidavo modelino dirbtuvėse Vaikai atskleidė savo kūrybą darbuodamiesi su modelinu Vaikai dalyvavo viktorinoje Lipdome pasakų pasaulį Vaikai kūrybiškai išreiškė tautosakoje minimus motyvus Vaikai puošė šaukštelius Helovino motyvais

Spausdinti
Facebook komentarai