Kraštietė Rita Juodelienė

Scenos kalbos mokymai

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje spalio 29 dieną vyko praktiniai scenos kalbos mokymai, kuriuos vedė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos scenos kalbos dėstytoja, kraštietė Rita Juodelienė.

Renginio dalyviams pristatyta profesoriaus Jurijaus Vasiljevo skaitmenizuota ir vizualizuota knyga „Paveikus žodis: mokykimės kalbėti viešai. Pratimai balsui”. Knygos autorius, aktorius, režisierius ir teatro pedagogas profesorius J. Vasiljevas, remdamasis vaidybos samprata, pasitelkdamas balsą, kalbą ir judesį, sukūrė savitą pratybų sistemą, apimančią visus scenos kalbos mokymo aspektus. Ši knyga skirta scenos kalbos dėstytojams, teatro aktoriams, viešojo kalbėjimo specialistams ir visiems, besidomintiems šiomis disciplinomis.

Mokymų vedėja R. Juodelienė, remdamasi J. Vasiljevo vizualine medžiaga, parodė ir kartu su renginio dalyviais atliko praktinius balso bei judesio pratimus. Ji supažindino su išraiškos priemonėmis (kalba, balsas, plastika), nes pasitelkiant emocingumo ir vaizdingumo elementus yra lengviau viešai kalbėti ir bendrauti su auditorija.

Sonata Mockienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė

Auditorija Veiksmo scena

Spausdinti
Facebook komentarai