Mokiniai atlieka užduotį ,,Duonelės kelias''

Kvepėjo namine duona, gardesne nei pyragas

Lapkričio 10-osios rytą į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą atėjo po atostogų į mokyklą grįžę Kintų pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniai su mokytoja Ilona Papieviene. Jie atsinešė savo kūrybinių darbų parodą ,,Advento vainikas“ ir papasakojo, kodėl laukia advento, kokius advento vainikus planuoja gaminti namuose ir klasėje. Kiekvienas bibliotekos lankytojas dabar gali pasigrožėti šia paroda ir pasisemti idėjų, kokį advento vainiką pasigaminti namuose.

Šio rytmetinio susitikimo tikslas buvo paminėti lapkričio 6 dieną Lietuvoje minimą Pyragų dieną. Mokiniai atliko smagias užduotis, klausėsi lietuvių liaudies pasakų, minė mįsles apie duoną ir pyragus. Mokytoja papasakojo, kaip kas savaitę jau devynerius metus kepa naminę duoną. Pasidalijo duonos kepimo paslaptimis, tradicijomis ir pavaišino namine duonele su medumi, bibliotekininkės paruošė arbatos. Dar visai ankstyvas gana šaltas rytas, kvepiantis duona ir šilta arbata, su gražia kompanija tapo toks šiltas ir jaukus. Juk ypač dabar, patį tamsiausią metų laiką, reikia apšviesti, sušildyti ne tik namus, bet ir savo širdis nuoširdžiu bendravimu ir akimirka, skirta tiesiog pasėdėti, pakalbėti ar tiesiog patylėti kartu.

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Mokytoja pasakoja, kaip kepė duoną. Mokiniai skanauja naminę duonelę. Mokiniai atlieka užduotį ,,Duonelės kelias''. Bibliotekininkė ruošia arbatą, kol mokiniai baiginėja atlikti užduotis.

Spausdinti
Facebook komentarai