Mokymai apie streso valdymą

Startuoja kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimo projektas

Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešoji biblioteka pradėjo įgyvendinti tęstinį projektą „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link 3“, skirtą Klaipėdos regiono bibliotekininkų ir Šilutės rajono kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimui. Projektas padės ugdyti kultūros darbuotojų problemų sprendimo, kritinio mąstymo, gebėjimo bendradarbiauti, kūrybiškumo, komunikacijos ir kitas kompetencijas.

Visuomenėje dėl neseniai prabėgusios pandemijos ir šiuo metu pasaulyje vykstančių neramumų išaugo neigiamų emocijų lygis, todėl itin svarbus kultūros vaidmuo gerinant žmonių emocinę savijautą. Kultūros darbuotojai turi susipažinti ir įvaldyti streso, nerimo įveikimo įrankius, kurie padėtų profesionaliai spręsti problemines situacijas.

Gegužės 13 d. vyko pirmieji projekto mokymai „Kaip įveikti stresą, nerimą ir baimes“, kuriuos vedė Kretingos rajono švietimo centro Pedagoginės psichologinės pagalbos skyriaus psichologė, Lietuvos psichologų sąjungos narė, sertifikuota dėmesingumo praktikų (Mindfulness) mokytoja Sonata Vizgaudienė. Kontaktiniai mokymai buvo filmuojami ir transliuojami bibliotekos „YouTube“ kanale, taip didinat žinių prieinamumą į vietą atvykti negalintiems kultūros specialistams.

Kultūros darbuotojai mokymų metu išmoko pažinti savo emocijas ir jų valdymo metodus, spręsti sudėtingas situacijas bei konfliktus. Jie susipažino su streso požymiais ir jo sukeltomis pasekmėmis, mokėsi streso įveikimo būdų. Vyko pozityvių minčių valdymo dirbtuvės. Aptartos dažniausiai daromos mąstymo klaidos, kalbėta apie tai, kaip jas atpažinti.

Mokymai padėjo kultūros darbuotojams būti atsparesniems stresui, sustiprino motyvaciją tapti produktyvesniu darbuotoju.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybės administracija.

Logotipas LTK_Logotipas

 

 

 

 

 

Jolita Baltutienė
Šilutės raj. savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
direktoriaus pavaduotoja

Mokymų dalyviai Mokymai vyko ir nuotoliniu būdu Mokymų lektorėSusirinkusi auditorija klausosi mokymų

Spausdinti
Facebook komentarai