Kultūros darbuotojai mokėsi bendravimo su jaunimu subtilybių

Kultūros darbuotojai mokėsi bendravimo su jaunimu subtilybių

Pastebima, kad neseniai prabėgusios pandemijos metu jaunuoliai aktyviai įsitraukė į informacinių technologijų naudojimą, kuris iš dalies pakeitė jų elgseną. Todėl kultūros darbuotojams, norintiems užmegzti ir užtikrinti sėkmingą ryšį su viena iš išskirtinių auditorijų – jaunimu, ypač svarbu atnaujinti ir plėtoti psichologines bendravimo su jais žinias.

Šiuo tikslu birželio 7 d. Šilutės, Gargždų, Skuodo, Klaipėdos miesto bibliotekininkai, kiti Šilutės kultūros darbuotojai dalyvavo mokymuose „Jaunimas po karantino: bendravimo iššūkiai ir galimybės“. Juos vedė Kretingos rajono švietimo centro Pedagoginės psichologinės pagalbos skyriaus psichologė Vika Gridiajeva. Mokymai buvo filmuojami ir transliuojami bibliotekos „YouTube“ kanale, taip didinat žinių prieinamumą į vietą atvykti negalintiems kultūros specialistams.

Lektorė su mokymų dalyviais pasidalino darbine patirtimi, naujausiais tyrimais bei metodais, kurie padeda suaugusiems užmezgant ir palaikant santykį su jaunimu. Mokymų dalyviai taip pat sužinojo apie dabartinio jaunuolio charakteristiką, bendravimo iššūkius. Pristatyta konflikto filosofija bei galimi komunikavimo su jaunimu sprendimai, kurie ateityje padės spręsti iškilusias konfliktines situacijas kultūrinių paslaugų teikimo metu. Buvo atliekamos praktinės užduotys „Kaip prakalbinti vidinį pasaulį?“, pateikiami pavyzdžiai bei analizuotos tam tikros situacijos. Lektorės suteiktos žinios padėjo kultūros darbuotojams labiau suprasti jaunimo elgseną, gebėti atrasti ryšį bei jį užmegzti, kuris paskatintų jaunuolius tapti aktyviais kultūros paslaugų vartotojais bei dalyviais.

Mokymai organizuoti įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės finansuotą projektą „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link 3“.

 

 

Jolita Baltutienė,
Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos 
direktoriaus pavaduotoja

Kultūros darbuotojai mokėsi bendravimo su jaunimu subtilybiųKultūros darbuotojai mokėsi bendravimo su jaunimu subtilybių Kultūros darbuotojai mokėsi bendravimo su jaunimu subtilybių

Spausdinti
Facebook komentarai