Baigiamojo renginio dalyviai ir tėvai

Vaikų vasaros stovykla „Technologijų startuoliai“

Visą vasarą Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko stovykla „Technologijų startuoliai“ pagal Neformaliojo vaikų švietimo programą, finansuotą Šilutės rajono savivaldybės. Jaunuoliai buvo kviečiami išmokti valdyti bepilotes skraidykles (dronus) bei pažinti „Lego“ robotų pasaulį.

Šios programos tikslas – supažindinti vaikus ir paauglius su robotika, lavinant erdvinį mąstymą bei skatinant eksperimentuoti kuriant valdomus robotus, mokyti konstravimo, programavimo, mechanikos dėsnių, supažindinti su bepiločių skraidyklių (dronų) sandara,  funkcijomis bei jų veikimo ir valdymo principais, ugdyti komunikacinius gebėjimus, skatinti vaikų kūrybiškumą, kompetencijas, padėti tenkinti pažinimo, saviraiškos poreikius.

Užsiėmimų metu dalyviai dirbo su programuojamais „LEGO EV3“ ir „VEX IQ Super Kit“ konstruktorių komplektais, mokėsi sukonstruoti roboto mechaninę dalį ir integruoti elektroninius komponentus į jį, savarankiškai juos užprogramuoti. Bepiločių skraidyklių (dronų)  užsiėmimų metu stovyklos dalyviai buvo supažindinti su pilotavimo taisyklėmis, mokėsi filmuoti, fotografuoti, montuoti vaizdo medžiagą, kūrė trumpo metražo filmukus.

Rugpjūčio 24 d. vyko baigiamasis stovyklos renginys, į kurį buvo pakviesti ir stovyklautojų šeimų nariai kartu pasidžiaugti pasiektais rezultatais, pasidalinti įspūdžiais, susirungti robotų čempionate.

Renginio metu ir po jo, vaikai sutartinai džiaugėsi smagiai praleistu laiku, naujomis pažintimis ir patirtimis.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka kasmet įsijungia į LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamą iniciatyvą „Atverk duris vasarai“. Svarbu yra tai, kad visos veiklos yra nemokamos ir prieinamos visiems, norintiems aktyviai leisti vasaros atostogas.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Valdome dronus Sumo imtynės čempionato metu Stovyklos dalyviai Robotų sumo imtynių rungtis Kuriame filmuką Kalno karaliaus rungtis čempionate Atlikome užduotis su dronais

Spausdinti
Facebook komentarai