Dienos su augintiniu metu dalyviai

Dienos su augintiniu metu dalyviai išgirdo daug naudingų patarimų

Rugpjūčio 11 dieną į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešąją biblioteką skubėjo ne tik skaitytojai, bet ir jų augintiniai. 2022-ieji paskelbti Gyvūnų gerovės metais, siekiant šviesti visuomenę apie gyvūnų gerovės svarbą ir kurti Lietuvoje jiems palankią aplinką.

Augintiniai į šeimą atneša labai daug pozityvumo, visgi tai nereiškia, kad visos šeimos turėtų juos įsigyti. Apsisprendžiant, ar tikrai reikia gyvūno, reikia įvertinti finansines ir laiko galimybes. Derėtų gerai įsigilinti ne tik į  atneštą šeimai džiaugsmą, bet ir pakalbėti apie augintinio  teises bei  šeimininkų pareigas. O apie tai popietės „Diena su augintiniu. Kas namie šeimininkas?“ dalyviams papasakojo Šilutės bendruomenės policijos pareigūnė Simona Cibauskaitė,  kurią atlydėjo policijos bičiulis Amsis.

Biblioteką aplankė įvairių veislių gyvūnai – nuo pačio mažiausio čihuahua veislės šunelio iki  auksaspalvio retriverio ar japonų akitos. Tarp gražių keturkojų šunų savo grakštumą demonstravo ir viena Abisinijos veislės katė vardu Čija. Vaikai džiūgavo matydami gyvūnus ir su malonumu pristatė savuosius.

Susirinkusieji vaikai ir jų tėveliai sužinojo, kaip tinkamai dresuoti augintinį, kas svarbiausia atsiradus naujam šeimos draugui namuose, kaip perauklėti neklaužadą, kuris namie krečia pokštus. Apie visa tai ir dar daugiau papasakojo šunų dresūros mokyklos ir viešbučio „Good šuo“ įkūrėja, dresuotoja, tarnybinės šunininkystės klubo atstovė Vakarų Lietuvoje, bendradarbiaujanti su „Mulan“ fondu, Deimantė Dargytė. Jos dresuojamas šuo, auksaspalvis retriveris Lokis, parodė, kaip tinkamai atlikti komandas. Daugiau apie „Mulan“ fondą ir ruošiamus šunis asistentus galima sužinoti internetiniame puslapyje www.mulanfondas.lt.

Ne veltui mokslininkai vienbalsiai pritaria, kad augintinis namuose turi labai didelių privalumų, nes suteikia teigiamų emocijų, mokomasi atsakomybės jausmo. Augintiniai namuose gali net padėti sumažinti stresą. Jie myli savo šeimininkus, kad ir kas nutiktų. Jiems nerūpi, ką jie dėvi, kaip atrodo, kokį automobilį vairuoja. Myli juos būtent tokius, kokie jie yra, o tai yra ypatingai svarbi motyvacija turėti ir rūpintis augintiniu.

Planuojant įsigyti augintinį reikia nepamiršti atlikti ir namų darbų – skirti laiko išsirinkti  tinkamiausią veislę, nes nuo to priklausys, ar jis bus labiau aktyvus ar pasyvus, mėgstantis draugiją ar vienišius.

Primename, jog Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka dalyvauja LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamoje iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“ ir kviečia bibliotekos skaitytojus bei svečius aktyviai dalyvauti vykstančiose veiklose, smagiai praleisti vasarą bibliotekoje.

 

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai Dienos su augintiniu metu dalyviai

Spausdinti
Facebook komentarai