Renginio dalyviai judėjo šokio ritmu

Skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ baigiamajame renginyje vaikai varžėsi viktorinoje, šoko ir laimėjo gausybę prizų

„Knygos – tai durys į pasaulį. Jos moko, auklėja, su jomis keliauji, svajoji, gyveni kitų gyvenimus, o tavo gyvenimas tampa tūkstančius kartų turtingesnis. Kažin ar kas nors galėtų pasiūlyti daugiau už mažesnę kainą?“  (Arturo Pérez-Reverte).

Yra begalės gražių ir prasmingų citatų, puoselėjančių meilę knygai ir įkvepiančių skaityti, atveriančių duris į kitokį – stebuklingą, be galo turtingą pasaulį. Belieka apgailestauti, kad šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos yra neatsiejama mūsų kasdienybės dalis, sunku rasti laiko ir noro tiesiog užeiti į biblioteką ir pasiimti paskaityti gerą knygą. Juk žymiai lengviau suvedus internete raktinį žodį gauti informacijos, dažnai ne visada mums naudingos, be jokių literatūrinių pagražinimų ar gilesnės prasmės. Laiko tam sugaištama žymiai mažiau, nei skaitant knygą. Tačiau niekas nedrįs abejoti, kad skaitymas iš esmės pakelia žmogaus sielą į kitą lygmenį, jo nauda konkuruoja tik su gyvenime įgyta patirtimi.

Akcijos dalyviai netik žaidė interaktyvią viktoriną, bet ir sprendė logines užduotis papildomiems prizams laimėti

Skatinant visuomenę pamėgti knygą ir skaitymą jau septintus metus iš eilės Lietuvos apskričių viešosios bibliotekos organizuoja skaitymo skatinimo akciją „Vasara su knyga“, į kurią, be abejo, įsitraukia ir Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka bei filialai. Šiais metais buvo užregistruota daugiau kaip penki šimtai akcijos dalyvių.  Rekomenduojamų knygų kategorijos buvo tokios: knyga apie žmogaus ryšį su gyvūnu; Baltijos šalių autoriaus knyga; biografinė knyga;  knyga, kurios pavadinime yra vienas žodis; šeimos nario vaikystėje mėgta knyga.  Kaip ir kasmet, skaitymo skatinimo iniciatyvos „Vasara su knyga“ pradžia – birželio 1 diena. Ji tęsėsi iki rugpjūčio 31 dienos. Dalyviai turėjo galimybę laimėti pagrindinio akcijos rėmėjo „Xiaomi“ įsteigtus prizus.

Atsidėkodami už aktyvų dalyvavimą akcijoje Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai visus jaunuosius iššūkio dalyvius bei jų tėvelius rugsėjo 23 dieną  pakvietė į baigiamąjį „Vasara su knyga“ renginį, kurio metu reikėjo varžytis interaktyvioje viktorinoje, judėti šokio ritmu. Vaikai turėjo galimybę smagiai leisti laiką bei laimėti gausybę prizų.

Dėkojame visiems, kurie nepabūgo, dalyvavo patys ir skatino draugus įsitraukti į šią skaitymo skatinimo akciją. O spalio 1 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje prasideda visų pamėgta kalėdinė skaitymo skatinimo akcija „Kalėdos su knyga“, kuri vyks iki gruodžio 25 dienos.  Šių metų akcijos baigiamojo renginio tema – Haris Poteris! Kviečiame sekti naujienas interneto svetainėje www.silutevb.lt  arba užsukus į Vaikų aptarnavimo skyrių (3 aukštas, Tilžės g. 10) ir jungtis į akciją. Laukiame Jūsų!

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė

Šventės dalyviai susibūrė bendram šokiui Šventės dalyviai smagiai leido laiką dalyvaudami interaktyvioje viktorinoje Skaitymo skatinimo iššūkio Vasara su knyga šventės dalyviai Skaitymo iššūkio Vasara su knyga dovanos Skaitymo iššūkio Vasara su knyga renginio dalyviai Renginio Vasara su knyga dalyvis Papildomų prizų laimėtojai buvo renkami burtų keliu Papildomo prizo laimėtojas Interaktyvios viktorinos Vasara su knyga nugalėtojai – Smalsuolių komanda Interaktyvios viktorinos Vasara su knyga komanda Draugai Interaktyvios viktorinos Vasara su knyga dalyviai spendžia klausimus Dalyviai šoko Makarena šokį Dalyviai įamžino akimirkas šnevtiniame rėenginyje Vasara su knyga

Spausdinti
Facebook komentarai