Žemaičių Naumiestyje vėl susitiko kraštiečiai

Žemaičių Naumiestyje vėl susitiko kraštiečiai

Rugsėjo 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale vyko  tradicinis kraštiečių, miestelio svečių bei naumiestiškių susitikimas.

Vykdant bibliotekos projektą ,,Tiltai tarp meno ir saviraiškos“, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė, parengta tautodailininkės Onos Dromantienės (Klaipėda) pastelės darbų paroda „Žiedų šviesa“.

Susitikimą pradėjo Usėnų moterų vokalinis ansamblis „Smiltė“ (vad. Dalia Svirskaitė), kurio atliekamos dainos, skaitoma poezija atliepė parodos temą, kūrė šventinę nuotaiką ir sulaukė gausių žiūrovų plojimų.

Tautodailininkė Ona Dromantienė pasveikino susirinkusius ir pasidžiaugė gražia bei  prasminga miestelio švente. Pastaraisiais metais tapytoja yra perėjusi prie kūrybos pastelės technika. Pristatydama savo sukurtus darbus tapytoja sakė, jog pastelės  technika jai yra tapyba ir piešimas vienu metu. Tai leidžia išplėsti estetines raiškos ribas. Tapyboje kūrybiškai tirdama augalijos pasaulį menininkė siekia perteikti pozityvią nuotaiką, šviesią ir švarią energetiką. Anot Onos Dromantienės, ne mes kuriame kūrybą, bet ir kūryba kuria mus.

Pasibaigus parodos pristatymui, norintys artimiau susipažinti su pastelės technika buvo pakviesti į dirbtuvėles, kuriose  sužinojo vieną kitą šios įdomios ir kūrybiškos veiklos paslaptį, turėjo galimybę patys išbandyti šią techniką.

Žemaičių Naumiesčio muziejaus muziejininkas Saulius Sodonis kraštiečiams pristatė du neseniai įgyvendintus projektus: „Istorinių tautinių mažumų paveldo objektų pažymėjimas Žemaičių Naumiestyje“ ir „Interaktyvus žemėlapis istoriniam Žemaičių Naumiesčiui pažinti“, kurie padės kitaip pažinti Žemaičių Naumiestį.

Šiltas ir jaukus pokalbis prie arbatos puodelio padėjo dar labiau suprasti tokių susitikimų prasmę.

 

Danutė Bružienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Žemaičių Naumiestyje vėl susitiko kraštiečiai Žemaičių Naumiestyje vėl susitiko kraštiečiai Žemaičių Naumiestyje vėl susitiko kraštiečiai Žemaičių Naumiestyje vėl susitiko kraštiečiai

Spausdinti
Facebook komentarai