S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje

S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje

2023-ieji paskelbti Stepono Dariaus ir Stasio Girėno „Lituanicos“ skrydžio metais. Taip siekiama pažymėti drąsių Lietuvos lakūnų skrydžio, išgarsinusio Lietuvą visame pasaulyje, 90-ąsias metines.

Birželio 2 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale pristatyta virtuali paroda „Lituanica – valios ir meilės skrydis“, kurioje trumpai papasakota, kaip du pasauliui nežinomi aviatoriai, per vieną dieną tapo pasaulio aviacijos bei lietuvių tautos didvyriais ir amžiams įsirėžė į mūsų šalies istoriją.

Renginio svečias Šilutės aviacinės technikos konstravimo ir modeliavimo klubo „Skrydis“ vadovas Kęstutis Paldauskas. Jis atsivežė savo rankomis sukonstruotą, radijo bangomis valdomą S. Dariaus ir S. Girėno lėktuvo „Lituanica“ kopiją. Ji susirinkusiems Žemaičių Naumiesčio gimnazijos moksleiviams paliko didžiulį įspūdį. Kalbėdamas apie neblėstantį S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbį, K. Paldauskas sakė, jog šių dienų herojaus Aurimo Valujavičiaus kelionė, kurią jis skyrė skrydžio per Atlantą 90-osioms metinėms paminėti, išties prilygsta tokiam žygdarbiui.

K. Paldauskas pasakojo, jog jo vadovaujamo klubo nariai kuria aviamodelius – radijo bangomis valdomus sklandytuvus ir lėktuvus, mėtomus sklandytuvus, aitvarus. Savo pačių rankomis sukonstruotus modelius demonstruoja bendruomenių šventėse, dalyvauja įvairiuose šalies ir tarptautiniuose aviacijos renginiuose, konkursuose, varžybose. Klubo veiklose dalyvauja ir mokyklinio amžiaus vaikai, todėl besidominčius konstravimu, modeliavimu svečias pakvietė jungtis prie aviacijos klubo veiklų.

Renginio pabaigoje moksleiviai džiaugsmingai išbandė mėtomus sklandytuvus.

 

 

Danutė Bružienė
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečio minėjimas bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai